Őrizetbe vették Michel Platinit

Őrizetbe vették Michel Platinit

Michel Platini (Fotó: Reuters/Ruben Sprich)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünket frissítjük!

Elképesztő hírt közölt a francia Mediapart, miszerint a korábbi háromszoros aranylabdás, Európa-bajnok Michel Platinit őrizetbe vették, és már ki is hallgatták a 2022-es világbajnokság rendezési jogának odaítélésével kapcsolatban. A hírt egyrészt a France Football, valamint az akcióban részt vett rendőrtiszt is megerősítette az AFP részére. Platinit a Nanterre-i rendőrség antikorrupciós irodájába (OCLCIFF) vitték. Lapinformációk szerint Nicolas Sarkozy egyik közeli tanácsadóját, Claude Gueantet is kihallgatták a rendőrök.

Platini nem először kerül bajba korrupciós ügyek miatt – a 2022-es katari vb-vel kapcsolatban is több vesztegetési ügy került napvilágra –, ráadásul éppen a nemzetközi futballügyektől való négyéves eltiltását tölti, mert korábban bűnösnek találták hűtlen kezelés vádjában a Sepp Blatter korábbi FIFA-elnöktől kapott pénzösszegek miatt, míg a korrupciós botrányokkal fűszerezett, Katarnak ítélt rendezési jog idején pont a vélhetően az ügyben főszerepet játszó francia volt az UEFA elnöke.

Ráadásul a 63 éves korábbi klasszis nemrég elismerte, hogy az 1998-as franciaországi világbajnokság csoportbeosztását is manipulálták, hogy létrejöhessen a mindenki által várt francia-brazil álomdöntő, ami végül 3–0-s hazai sikerrel zárult.

Időközben a DPA német hírügynökség közölte, a francia rendőrség kiengedte Platinit, a nyomozás azonban folytatódik tovább.