Ötjátszmás meccsen búcsúzott a US Open egyéni viadalától Fucsovics Márton

Ötjátszmás meccsen búcsúzott a US Open egyéni viadalától Fucsovics Márton

Fucsovics Márton (Forrás: Fucsovics Márton Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fucsovics Márton vereséget szenvedett a férfi egyes második fordulójában az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen – jelentette az MTI. Az elmúlt időszakban sokszor sérüléssel bajlódó, a világranglistán 98. helyezett magyar játékos 4 óra 11 perces mérkőzésen, ötszettes küzdelemben maradt alul a nemzetközi rangsorban 39. spanyol Alejandro Davidovich Fokinával szemben, így egyéniben nem jutott be a legjobb 32 közé.

A harmincéves Fucsovics az amerikai Maxime Cressy (32.) legyőzése után a spanyol ellen sem számított esélytelennek, különösen annak fényében, hogy tavaly, a rotterdami tornán két szettben megverte aktuális riválisát.

Az első szett nagyon szoros csatát hozott, mindketten hozták az adogatásaikat és végül rövidítésben dőlt el a játszma Davidovich Fokina javára. Ez lendületet adott neki, a második felvonást rögtön brékkel kezdte, de a magyar teniszező 3:5-ről visszajött, és kiegyenlítette a játszmaarányt. Két egyoldalú szett után a döntő játszma - az elsőhöz hasonlóan - végletekig kiélezett csatát hozott, brék nélkül, majd a tie-breakben a spanyol összpontosított jobban, így a folytatásban ő játszhat a kolumbiai Daniel Elahi Galan Riverosszal (94.), aki a selejtezőből indulva az első fordulóban a negyedik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipaszt búcsúztatta.

Fucsovics férfi párosban még folytatja a US Openen, a szlovák Alex Molcannal indul.

Eredmény:
Férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Alejandro Davidovich Fokina (spanyol) – Fucsovics Márton 7:6 (7-3), 5:7, 3:6, 6:0, 7:6 (10-3)