Pacemakert kap Christian Eriksen

Pacemakert kap Christian Eriksen

Christian Eriksen támadó középpályás a dán futballválogatott sajtóértekezletén a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 25-én. Másnap Dánia Franciaország ellen játszik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dán futballszövetség Twitter oldala szerint a Dánia-Finnország Európa-bajnoki csoportmeccsen összeeső, majd a pályán újraélesztett Christian Eriksenre komoly műtét vár – vette észre a vonatkozó bejegyzést a 24.hu.

A szövetség szerint Eriksen szívébe pacemakert, vagyis beültethető szívritmus-szabályozót kell elhelyezni. Ezt szívrohamok után vagy szívritmuszavar estén ültetik be annak érdekében, hogy ha leállna a szíve, azonnal újrainduljon. A focista elfogadta a megoldást, miután dán és nemzetközi szakemberek is abban erősítették meg, hogy ez a legjobb számára.

Címkék: foci, Christian Eriksen