Bőrszíne miatt „robbantós hamászosozták” a magyar Remilit Csornán

Bőrszíne miatt „robbantós hamászosozták” a magyar Remilit Csornán

Remili Mohamed a Vasas mezében 2009-ben (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lecseréltette magát a legitóbbi NB III-es bajnoki labdarúgó mérkőzésen Remili Mohamed, miután a csornai szurkolók olyanokat kiabáltak neki, hogy „migráns”, „robbantós hamászos”. A focista magyar állampolgár.

„Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez a csornaiak részéről hiányzott. 2023-ban a rasszizmus bizonyos helyeken sajnos továbbra is létező jelenség, reméljük a hazaiak vezetősége foglalkozik a történtekkel és nem fogadja el az ehhez hasonló viselkedést a jövőben...” – adott ki közlemény a mérkőzés után Remili klubja a Kelen SC.

„A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón »migránsoznak«, »hamászos robbantósnak« neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést – mondta a Csakfoci.hu-nak Remili.

– Húsz éve cipelem a hátamon ezt a terhet, amíg fiatal voltam, nem foglalkoztam vele, de az NB I-ben nem is volt jellemző, hogy a bőrszínem miatt bántottak volna – mondta Remili. – 38 évesen, két gyermek édesapjaként ez már nem hiányzik nekem. A futball szeretete miatt játszom még ennyi idősen is, élvezem a játékot, szeretek gólpasszokat adni, gólokat rúgni.

„Tíz-tizenegy éves lehettem, amikor már folyton cigányoztak. Kezdetben nehezen értettem, miért bántanak, nem is nagyon tudtam feldolgozni, de még Jászberényben mondta az edzőm, hogy csak a jó játékosokat szidják” – ezt még 2017-ben nyilatkozta a 24.hu-nak, akkoriban migránsozták.

Remili Algériában született, édesapja algériai, édesanyja pedig magyar származású. Pápán mutatkozott be az NB I-ben, majd játszott Újpesten, Szolnokon, a Vasasban és Pakson is a legmagasabb osztályban. Összesen 218 élvonalbeli meccsen 36 gólja van. 2015-ben a Vasas játékosaként NB II-es bajnok és gólkirály volt.

Megkeresték a Csorna elnökét, Családi Jánost is, aki röviden ennyit tett hozzá a történtekhez: „Mi nem hallottunk semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben.”