Román lap: A cserejátékos is havi 7 milliót keres a Fradinál

Román lap: A cserejátékos is havi 7 milliót keres a Fradinál

A ferencvárosi játékosok ünnepelnek a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában a norvég Molde ellen játszott zárt kapus mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétpecsétes titoknak számítanak itthon a futballisták és az edzők fizetései, de most egy román lapnak köszönhetően picit beleláthatunk abba, mennyit utal havonta a Ferencváros néhány alkalmazottjának. A román sportlap, a Gazeta Sporturilor ugyanis azt elemezte ki, hogyan alakult egy francia játékos sorsa. A most huszonhárom esztendős Aissa Laidouni három éve ugyanis a román első osztályban szereplő FC Voluntari középhátvédje volt, amikor le akarta szerződtetni az ország legismertebb csapata az FCSB, vagyis a volt Steaua. A klubnak 200 000 eurót, vagyis 71 millió forintot ígértek, a játékos pedig tízezer eurós, vagyis 3 és fél millió forintos fizetést kapott volna a bukarestiektől, ám az üzlet nem jött létre, mert állítólag a klub tulajdonosa nem akarta kifizetni Laidouni ügynökének a jutalékot.

Lám, milyen jól járt a francia, írja a román lap, mert végül a Ferencvároshoz került és ott meggazdagszik – szerintük ugyanis a Fradi végül 600 000 eurót, aktuális árfolyamon számolva 214 millió forintot fizetett a védőért a román klubnak, és emellett havi 21 ezer eurót, vagyis 7 és fél millió forintos fizetést ad a játékosnak. A román lap értesülése szerint a fizetés ráadásul a szerződés szerint folyamatosan nő, és mire a játékos kitölti a kontraktusban vállalt négy szezont, összesen több mint egymillió eurót fog keresni!

A fentieket olvasva kíváncsiak lettünk, a francia védő mennyivel járul hozzá a Ferencváros idei sikeréhez a Bajnokok Ligájában – aki nem tudná, a magyar csapat 25 év után újra bejutott a legnívósabb nemzetközi sorozat főtáblájára, ahol a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijivvel került egy csoportba. Ahhoz, hogy idáig jusson, a a magyar bajnoknak négy együttest kellett legyőznie: az első hármat egy-egy mérkőzésen, az utolsót pedig egy oda-visszavágós párharcban. A Transfermarkt statisztikája szerint a francia játékos az első párharc során, a svéd Djurgarden ellen csereként lépett pályára és tizenöt percet játszott. A következő két meccsen a kispadról támogatta a csapatot (a skót Celtickel és a horvát Dinamo Zágrábbal mérkőztek meg), hogy aztán a norvég Molde ellen idegenben végigjátssza a mérkőzést. A budapesti visszavágón megint háttérbe szorult, tizenkét percnyi játéklehetőséget kapva. Ha a pályán töltött idővel elosztjuk az ezalatt megkeresett fizetését, megkapjuk, hogy minden egyes gyepen töltött percben 85 ezer forintot keresett meg. 

Az NB I.-ben jobb a mérlege, a Ferencváros eddigi mind a négy mérkőzésén kezdő volt, ebből hármat végig is játszott, az első fordulóban cserélték le a félidőben.

A román cikkben egyébként megszólalt Vasile Miriuta volt magyar válogatott játékos is, arról beszélve, van olyan játékos a Fradiban, aki egy szezon alatt félmillió eurót, vagyis 178 millió forintot keres. Ez közel havi tizenötmilliós gázsit jelent, ráadásul ebből kedvezményesen adózhat, mert a kormány – kizárólag a sportolók esetében – kitolta az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) felső határát évi 500 millió forintra. De van még ennél is nagyobb bér: a Gazeta Sporturilor úgy tudja, hogy a csapat edzőjének, az ukrán Szerhij Rebrovnak havi százezer eurót, vagyis csaknem 36 millió forintot utalnak! Szerintük az edzőnek 2023 nyaráig elő szerződése van a magyar csapatnál.

Blikk ukrán források alapján arról írt még augusztusban, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülés egymilliárd forintnyi bónuszt jelent Rebrov számára.

Címkék: foci, Fradi