Ronnie O'Sullivan megnyerte hetedik snookervilágbajnoki címét

Ronnie O'Sullivan megnyerte hetedik snookervilágbajnoki címét

Ronnie O'Sullivan (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A snooker-világbajnokság vasárnap és hétfőn tartott döntőjében Ronnie O'Sullivan legyőzte Judd Trumpot 18-13-ra, így megszerezte hetedik világbajnoki címét. Ezzel beállította Stephen Hendry világbajnoki rekordját.

O'Sullivant általánosan a valaha élt legjobb snookerjátékosnak tartották eddig is, ő nyerte a legtöbb pontszerző tornát, és neki van egyedül ezernél is több 100-as brake-je a karrierje során. Már csak a hetedik vb-cím hiányzott, hiszen ez volt az egyetlen jelentős rekord, amit nem ő tartott a snookerben.

A mostani világbajnoki címmel a 46 éves O'Sullivan lett a legidősebb világbajnok. Amikor Judd Trump profi lett, O'Sullivan már kétszeres világbajnok volt. Pályafutásának ütőképes szakasza is példátlanul hosszúra nyúlik, hiszen az első világbajnoki címét még 2001-ben szerezte. Ezzel szemben Stephen Hendry vb-címei 10 év alatt jöttek össze, alapvetően gyengébb mezőnyben.

O'Sullivan lökte a legtöbb, 15 darab maximum (147-es) brake-et, és ő tartja a leggyorsabb maximum rekordját is 5:08 perccel. A mérkőzés utáni interjúban megkérdezték, hogy milyen érzés Hendryvel osztozni a legtöbb világbajnoki cím rekordján. O'Sullivan erre azt válaszolta, hogy nem érdeklik a rekordok, de azért reméli, hogy ezt csak egy évig (a következő vb-ig) kell éreznie.