Rossi kirakta Dzsudzsákot a válogatottból

Rossi kirakta Dzsudzsákot a válogatottból

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre közeledik a szeptember, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány és csapata bemutatkozik a Nemzetek Ligájában, hogy egy sikeres menetelés után ott lehessen Magyarország a 2020-as Európa-bajnokságon. Nos, a kapitány kijelölte az általa tervezett, és az ellenfelektől várható játékstílus alapján a 23-as keretét, amellyel megvívja majd a finnek és a görögök elleni találkozókat.

Marco Rossi júniusi kinevezése után azonnal kijelentette, ő nem a nevek, hanem a teljesítmény alapján válogat, így az, akinek csak múltja van, de csapata nincs, semmilyen formában nem számíthat a meghívójára. Nos, az olasz szakember állta a szavát, és a válogatott korábbi nélkülözhetetlennek tartott tagját, sőt, csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst nem hívta meg a válogatottba. A kapitány egyébként a 23-as kereten kívül a kapusoknál egy, a többi poszton két-két tartalék játékost is megjelölt, akik abban az esetben csatlakoznak a kerethez, ha a 23-as keretből valaki sérülés vagy egyéb ok miatt nem tudna a kapitány rendelkezésére állni. Dzsudzsák a tartalékok között sem lett számításba véve.

– Többször elmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt kevés a mozgásterem, ezért alapvetően a korábbi kerettagokra támaszkodom. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtünk, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak – mondta el az MLSZ.hu-nak Marco Rossi. – Kiemelkedően fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai elképzeléseinkbe, melyet természetesen nagyban befolyásol Finnország és Görögország játékstílusa is. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ki milyen fizikális állapotban van, milyen rendszerességgel és mennyit játszik klubcsapatában. Természetes, hogy a Vidi nemzetközi menetelése után például Kovács Istvánnak helye van a keretben, de a fentiek alapján több új vagy visszatérő játékost is behívtam a korábbi alapjátékosok mellé. Szintén a fenti szempontok alapján nem küldtem meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta. Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára. Sokan talán Nagy Ádám meghívására nem számítottak, hiszen most tért vissza egy sérülést követően. Azonban aki egy Serie A-csapattal készül, ott játszik is mérkőzést, annak fizikai állapotát megfelelőnek tartom arra, hogy a csapat segítségére lehessen.

A kerettagok szeptember 2-án este találkoznak Telkiben, majd szeptember 7-én pénteken utaznak el a szombat esti, Finnország elleni összecsapás helyszínébe, Tamperébe. Szeptember 11-én, kedden pedig a Groupama Arénában zárt kapus mérkőzésen lépnek pályára.

A válogatottkeret tagjai:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők: Kádár Tamás (Dinamo Kijiv), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Botka Endre (Ferencváros), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)

Középpályások: Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna FC 1909), Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)

Támadók: Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim), Sallai Roland (APOEL Nicosia), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)

Tartalékok:

Kapus: Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

Mezőnyjátékosok: Guzmics Richárd (Jenpien), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Vécsei Bálint (FC Lugano), Bőle Lukács (Ferencváros), Nagy Dominik (Legia Varsó)