Szécsi Zoltán: Az az egzakt megoldás, hogy felakasztjuk magunkat

Szécsi Zoltán: Az az egzakt megoldás, hogy felakasztjuk magunkat

Budapest, 2017. augusztus 12. Szécsi Zoltán, a Millennium kapusa gólt kap a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornájának Millennium - Oázis Sport Club mérkõzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 12-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egri vízilabda klub vezetője bocsánatkérés vár azért, mert bezárták az uszodát. Szerinte leprásként kezelik őket a városban.

Az ZF-Eger férfi vízilabdaklubjának elnöke szerint tönkretették a csapat nemzetközi kupaszereplését az uszoda bezárásával, pedig szerinte nem is volt fertőzésveszély - erről a Vlv.hu-nak beszélt az olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az egri csapatnak március 4-én, szerdán Eurokupa-visszavágót kellene játszabia az olasz Bresciácval. Az első találkozón, Bresciában az olaszok háromgólos előnyt szereztek.

A koronavírus miatt azonban Mirkóczki Ádám egri polgármester elrendelte a Bitskey-uszoda bezárását március 6-ig, mivel Eger férfi vízilabdacsapata a múlt szombaton az észak-olaszországi Brescia városában játszott nemzetközi kupameccset, a város pedig közel van a koronavírus-járvány miatt kialakított karanténzónához. Az egri csapat játékosai kedden már az uszodában edzettek

- A koronavírusügy miatt létrejött operatív törzs írásban arról adott tájékoztatást, hogy a Brescia játékosai nem jelentenek extra kockázatot, szereplésüket nem kell korlátozni. Az olaszok nagyon boldogan hívtak fel, hogy őket kiengedik, egészségesek, nincs a tartományukban megbetegedés, minden szép, minden jó. A good newsra én rögtön mondtam nekik a bad newst - írta Szécsi Zoltán.

Szerinte a realitás az, hogy a Brescia játék nélkül, 5:0-ra megnyeri a visszavágót, mert a meccset nem tudják megrendezni a Bitskeyben és máshol sem. - A helyszínt előre leadtuk, s tekintettel arra, hogy a saját uszodánkba nem mehetünk be, nem hiszem, hogy van realitása annak, hogy bármely más uszodába beengednének minket - mondta a sportoló.

A klubelnök szerint még halasztási kérelmet sem tudnak leadni a nemzetközi szövetség felé, mert nem jutnak be az irodába, így "a hivatalos levelezést sem tudják lebonyolítani".

- Kérdezem én a közvéleménytől: ha letelik a 12 nap és kiderül, hogy semmi bajunk nincs, ki fog minket kártalanítani? Ki fog tőlünk bocsánatot kérni? Ki fogja azt elintézni, hogy a továbbiakban ne kezeljenek minket leprásként a városban? Jelen helyzetben az az egzakt megoldás, hogy mindannyian felakasztjuk magunkat. Lehetőleg otthon és csendben. És úgy, hogy az oszló hullánk senkit se fertőzhessen meg - nyilatkozta Szécsi.