Szijjártó Péter: Kisvárdán lesz az Ukrajna-Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki visszavágó

Szijjártó Péter: Kisvárdán lesz az Ukrajna-Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki visszavágó

Labda a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésének időkérése alatt a Veszprém Arénában 2021. május 16-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel április 11-én Kisvárdán rendezik meg az Ukrajna-Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki-selejtező mérkőzés visszavágóját – jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán azt közölte, néhány héttel ezelőtt levelet kapott az Ukrán Kézilabda Szövetség elnökétől, amelyben segítséget kért, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre Kisvárdán rendezhessék meg a mérkőzést.

A két csapat első mérkőzése április 8-án, Szkopjéban lesz. Szijjártó Péter azt írta, „gyorsan egyeztettek Kocsis Mátéval, a hazai szövetség vezetőjével (nem mellesleg a Fidesz-frakció vezetőjével – a szerk.), Seszták Miklós képviselőtársunk pedig intézett mindent Kisvárdán, így természetesen azonnal igent mondtunk a kérésre”.

– Miután a nemzetközi szövetség és az észak-macedón szövetség is belegyezett a világbajnoki selejtező Kisvárdán történő megrendezésébe, véglegessé vált, hogy a mérkőzés helyszíne a női NB I-ben jelenleg 11. helyen álló Kisvárda Master Good SE csarnoka lesz – olvasható az MTI által is idézett bejegyzésben. Szijjártó Péter közölte: döntés született arról is, hogy a mérkőzés szervezésével, a csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket pedig a magyar kormány vállalja.