Szuperliga: visszaléptek az angol klubok

Szuperliga: visszaléptek az angol klubok

A Liverpool labdarúgó csapat szurkolói tiltakozásuk jeléül meggyújtják csapatuk mezét az angliai Leedsben 2021. április 19-én, miután megtudták, hogy a Liverpool is részt venne a labdarúgó Európai Szuperligában (ESL), a kontinens 12 topklubja által életre hívott és a tervek szerint jövőre induló versenyben (Fotó: MTI/AP/PA/Zac Goodwin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd este előbb a Manchester City, majd a többi angol klub, az Arsenal, a Manchester United, a Tottenham Hotspur, a Liverpool és a Chelsea is hivatalosan bejelentette, hogy visszalép a tervezett Szuperligától. Ezek után valószínűleg a 20 csapatosra tervezett, vasárnap bejelentett elit fociligából nem lesz semmi, hiszen a 12 alapító fele már kiszállt.

Kedd este rendkívüli tanácskozást tartottak a Szuperliga klubjai, majd Florentino Perez elnök várt bejelentése helyett csak egy közlemény érkezett, hogy „megfontolják, hogy mik a legmegfelelőbb lépések a projekt átformálására”.

A klubokra nem csak az UEFA és a FIFA gyakorolt nyomást, hanem a nemzeti labdarúgó szövetségek és Boris Johnson brit miniszterelnök is. Meg persze a saját szurkolóik, több stadion előtt is tüntetéseket tartottak hétfőn és kedden.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin üdvözölte a brit klubok döntését. A legfontosabb most, hogy újraépítsük a korábbi egységet – közölte.

Ed Woodward, a Manchester United alelnöke bejelentette, hogy az év végén távozik. Neki kulcsszerepe volt a Szuperliga megalapításában.

A Telex.hu idézi Fabrizio Romanót, az egyik legjobban értesült olasz újságírót, aki Szuperliga közleménye után néhány perccel már arról írt, hogy a Szuperligát hivatalosan is felfüggesztik.

Már csak 3-3 spanyol és olasz csapat maradt a projektben: a Barcelona, az Atletico Madrid, a Real Madrid, valamint a Juventus, az inter és az AC Milan.

Címkék: foci, Szuperliga