Tarol a covid a kézilabda-Európa-bajnokságon

Tarol a covid a kézilabda-Európa-bajnokságon

Lékai Máté és a német David Schmidt a férfikézilabda-világbajnokság harmadik fordulójának A csoportjában játszott Magyarország–Németország mérkőzésen Kairóban 2021. január 19-én (Fotó: MTI/EPA/Pool)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már száznál is több játékosnak lett pozitív a PCR-tesztje a magyar–szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokságon – írja a Telex az EHF,  az Európai Kézilabda Szövetség közlésére hivatkozva.

A németeknél 12 koronavírusos játékost találtak, az Eb-ezüstérmes horvátoknál kilencet. Lengyelország hat, Hollandia és az orosz csapat négy-négy, Svédország és Izland három-három, míg Franciaország egy esetet jelentett – számolt be az MTI is.

A középdöntőbe jutott együttesek közül csak a címvédő spanyoloknál, a világbajnok dánoknál, az Eb-harmadik norvégoknál és a montenegróiaknál nem akadt pozitív teszt.

A Telex arra emlékeztet, hogy az egy hete kezdődött, magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon 24 csapat vett részt, a középdöntőbe a legjobb 12 került (ebben a magyarok már nem vesznek részt, mert csak a harmadik helyen végzett a csapat a csoportjában), a meccsek éppen csütörtökön indulnak.

A legnehezebb helyzetben a német csapat van, noha ők a pozsonyi ágon voltak, ahol elvileg biztonságosabbak voltak a körülmények, mint a magyarországi helyszíneken: míg ugyanis nálunk maximális létszámban lehettek szurkolók a meccseken, a szlovákiai helyszíneken 25 százalékos létszámstop volt.