Teljesen más Ludogoreccel csap össze ma este a Fradi

Teljesen más Ludogoreccel csap össze ma este a Fradi

(Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokak emlékezetében még élénken él a Ferencváros és a bolgár bajnokcsapat Bajnokok Ligája-selejtezőbeli párviadala, amelyet a zöld-fehérek kettős győzelemmel abszolváltak, ám ezúttal új edzővel és egy szinte kicserélt kezdővel lép pályára a Ludogorec az Európa-liga Üllői úti csoportmeccsén.

Az egyetlenegy pillanatig sem volt kérdéses, hogy ma este telt ház lesz a Groupama Arénában a 18.55-kor kezdődő Ferencváros–Ludogorec Európa-liga-csoportmérkőzésen. Egyrészt a zöld-fehérek remek rajtot vettek a főtáblán, hiszen 1-1-re végeztek az Espanyol otthonában – igaz a bolgárok meg 5-1-re verték az orosz CSZKA Moszkvát –, másrészt nincs olyan futballszurkoló ma Magyarországon, aki ne tekintene visszavágóként a mai mérkőzésre. Ugyanis a két csapat rövid időn belül már másodszor futott egymásba, hiszen a Bajnokok Ligája-selejtezőjének első fordulójában a Fradi kettős győzelemmel búcsúztatta akkor a Ludogorecet, amely aztán simán eljutott az Európa-liga csoportkörébe. Nem véletlen, hogy a bolgárokat fűti a visszavágás vágya – még ha ezt tagadják is –, ugyanis a Fradi előtt tavaly az akkor Mol Vidi FC néven játszó fehérváriak verték ki őket a BL-selejtezőjében, azaz a magyar klubcsapatok számára talán a legkellemesebb ellenfélnek bizonyultak.

Hatalmas Fradi-bravúr, pontszerzés az Espanyol otthonában | Magyar Hang

Sajnos, egy rossz hírrel kell kezdenünk a Ferencváros éppen 15 éve várt újabb nemzetközi kupában játszott csoportmeccsét. Ugyan nem a zöld-fehérekhez kapcsolódik szorosan, de a magyar futball számára talán örök tanulságul járó esetre került pont azzal, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága elutasította a Budapest Honvéd óvását, amelyet a magyar klub a Craiova elleni Európa-liga selejtező után nyújtott be.

Az, hogy Szerhij Rebrov vezetőedző és Lovrencsics Gergő csapatkapitány is teljesen más mérkőzésre számít csütörtökön a Ludogorec ellen a labdarúgó-Európa-liga csoportkörében, mint amilyet a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőben játszott a bolgár csapattal, talán az támasztja alá a legjobban, hogy a bolgár csapat edzőt cserélt azóta, valamint a keret is megváltozott, ugyanis például felépültek a sérültek. Például az a Claudiu Keserü, aki nem csak a házigólkirálya a Ludogorecnek, de a román válogatott csatára legutóbb hármat lőtt a CSZKA hálójába. 

„Egyértelműen győzelemre játszunk, és egyáltalán nem az a fontos, hogy betaláljak, csak nyerjünk mondjuk 1-0-ra. Ugyanakkor higgye el mindenki, hogy a mostani meccs nem a nyári selejtezők visszavágója lesz, mert egyrészt a mi kezdőnk jelentősen megváltozik az akkorihoz képest, ráadásul azért ez nem selejtező, hanem már csoportmérkőzés” – jelentette ki Keserü.

Visszatérve a Fradihoz, a csapatkapitány, Lovrencsics Gergő szerint azért ott lesz a bolgár csapat játékosainak fejében, hogy „megbosszulják” a korábbi vereségeiket, annak ellenére, hogy – némi túlzással – csak a neve lesz egyforma a nyári és a mostani Ludogorecnek.

„A bolgárok biztosan revansot akarnak venni, de nincs ezzel gond, felvesszük a kesztyűt, jó mérkőzést várok és győzelmet. Az edzőváltás óta veretlenek, és más játékosok futballoznak a kezdőben, de annyi előnye van a selejtezős két meccsnek, hogy egyénileg ismerjük őket. Hogy csapatként mennyit változtak, az majd a pályán kiderül, de mi is előreléptünk azóta” – állította a jobbhátvéd, aki ugyanakkor hozzátette, abszolút nem téma az öltözőben a csoportból való továbbjutás kérdése. – „Eddig csupán egyetlen forduló ment le, amiből semmilyen következtetést nem kell levonni. Úgy vélem, jelenleg minden egyes mérkőzés ünnep a számunkra, valamennyien meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. Egyelőre élvezni kell a játékot. Arra kell törekedni, hogy minél jobban a saját játékunkat próbáljuk játszani.”

Újra összekerült a Ludogoreccel a Fradi | Magyar Hang

Tizenöt év után szerepel újra nemzetközi kupa főtábláján a Ferencváros, ami a pénteki sorsoláson a bolgár Ludogoreccel, az orosz CSZKA Moszkvával és a spanyol Espanyollal került egy csoportba. A labdarúgó Európa-liga főtáblájának csoportjait negyed kettőtől választották ki, minden csoportba minden kalapból egy csapatot húzva.

Persze, azt se felejtse el senki, hogy a csapat eddig ismeretlen méretű terhelésben részesül, hiszen a kissé langyos tempójú magyar bajnokik között immár nagyon kemény nemzetközi mérkőzéseken is helyt kell állniuk a Fradi labdarúgóinak. De aki valamit el akar érni a kupaporondon, annak bírnia kell a kettős terhelést és az utazásokat is.

Szerhij Rebrov vezetőedző kijelentette, a csoportkör pedig szerinte teljesen más szint, mint a selejtező, amelyben nagy önbizalmat szereztek a játékosai, és ennek pozitív hatásai majd a hazai bajnokikon is jelentkezni fognak. Mindenesetre azt reméli az ukrán mester, hogy csapata ezúttal is a maximumot nyújtja majd, és akkor a közönség hathatós támogatásával egy újabb jó eredményt érhetnek el.

„A Ludogorec győzelme nem lepett meg az első fordulóban, csak a különbség. Nem érdemelt ekkora verést a CSZKA Moszkva, de tanulunk az oroszok hibáiból, mi ezt nem követjük majd el” - vélekedett a Ferencváros vezetőedzője.

A bolgár bajnokcsapat új vezetőedzője, Sztanyiszlav Gencsev nem titkolja, győzni jöttek az Üllői útra, és optimizmusát arra építi elsősorban, hogy jó formában vannak, ráadásul nincs sérült a keretben és a válogatott játékosok is utolérték magukat, míg ez nyáron nem így volt.

„Jól kezdtünk és jó folytatást remélünk még akkor is, ha a Ferencváros nagyon jó csapat, amely abban bízik, hogy otthon képes lesz megszerezni a három pontot. Már az első forduló bebizonyította, hogy nagyon kiegyenlített a csoport, és egyik gárda győzelme sem lenne meglepő bármelyik ellenféllel szemben. A szervezett játék a Ferencváros erőssége, és hazai pályán a közönsége nagyban segíti a csapatot, de ettől függetlenül mi a győzelemre játszunk” - jelentette ki Gencsev vezetőedző.

Egy biztos, amennyiben a Ferencváros – amely ugye 1-1-es döntetlennel kezdett az El csoportkörében az Espanyol vendégeként – győztesként hagyná el a pályát ma este, akkor már igenis kellene olyan szavak jelentésével foglalkozni, mint a továbbjutás.