Titkolóznak a Vidi FC vezetői Lazovics távozásának okáról

Titkolóznak a Vidi FC vezetői Lazovics távozásának okáról

Az UEFA forgatócsoportjának még pozitívan nyilatkozott, majd hirtelen abbahagyta a labdarúgást Lazovics Fotó: vidi.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Derült égből villámcsapásként érte a szurkolókat az a bejelentés, miszerint a MolVidi FC szerb játékosa, Danko Lazovics arra hivatkozva kezdeményezte szerződése megszüntetését, hogy abbahagyja profi karrierjét. A 35 éves focista már az edzéseket sem látogatta ezen a héten, és az öltözőben is elmondta a többieknek a szándékait.

Természetesen azonnal elindultak a találgatások, vajon mi okozta a szerb ilyen pálfordulását, ugyanis néhány napja még úgy nyilatkozott az UEFA-forgatócsoportja által elkészített hivatalos Európa-liga magazin első adásában, hogy imádja a labdarúgást, és azt reméli, minél jobb formában segítheti csapatát az Európa-liga csoportkörében. A klubban történtekben járatos informátorunk szerint Lazovics nagyon megsértődött azon, hogy a botrányosan végződő Puskás Akadémia–Vidi FC bajnoki találkozó után a fehérvári öltözőben megjelenő tulajdonos, Garancsi István őt is megbüntette a balhé miatt. Lazovics egyébként ezúttal valóban nem játszott főszerepet szombaton a kialakult lökdösődésben, ám forrásunk elárulta, az öltözőben kialakult szerb-nem szerb ellentét már pattanásig feszült, és többek között ennek feloldása miatt kellett távoznia Varga Józsefnek – a felcsútiakhoz kerülő középpályás volt az egyik kirobbantója a szombati botránynak –, valamint ezért került átadólistára Sztefan Scsepovics. Utóbbi öccse, Marko a szombati bajnokin előbb kihagyott egy büntetőt a 98. percben, majd teljesen begőzölve üldözni kezdte a neki beszóló Vargát, miközben még a játékosokat csitító Benczés Miklóst, a felcsútiak edzőjét is fellökte.

Garancsi ezután ment be az öltözőbe, lehordta a csapat tagjait, majd ott azonnal megbüntette, elsősorban a szerb játékosokat. Mindenesetre a klub hallgat az okokról, egy meglehetősen rövid és semmitmondó közleményben reagált Lazovics döntésére.

„A hétfői nap folyamán Danko Lazovics formálisan is jelezte klubunk felé, hogy karrierjének befejezése miatt szerződésének megszüntetését kezdeményezi. A Mol Vidi FC a támadó kérését tiszteletben tartva ezt elfogadta. A következő napokban a szerződés megszüntetésének részleteit is rendezni fogja klubunk és a játékos” – olvasható a csapat honlapjára kitett szűkszavú közleményben.

Mindenesetre a nemcsak a színészkedéseivel, látványos reklamálásaival, hanem remek játékával és góljaival is a nézők figyelmét kiérdemlő Lazovics a lehető legrosszabb pillanatban hagyta cserben a csapatot, amelyik csütörtökön este héttől a fehérorosz BATE Bariszav ellen lép pályára az Európa-liga csoportkörében.

„Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy így döntött, mert bőven tudott volna még olyan szinten teljesíteni, ami a csapat hasznára vált volna. magas szinten tudott volna játszani. Sokakban csak az marad meg, hogy a pályán sokszor idegesen viselkedik, de azt senki sem láthatta, hogy az öltözőben mennyit segített a társaknak, mekkora szerepe volt abban, hogy bajnokok lettünk és bejutottunk az EL csoportkörébe. Ismerem a döntésének okait, de nem az én feladatom ezt a nyilvánosság elé tárni. Ha az érdekelt majd úgy dönt, a napokban majd megosztja mindenkivel, miért is távozott” – jelentette ki a Vidi FC szerdai sajtótájékoztatóján a csapat szerb vezetőedzője, Marko Nikolics, aki három klubnál is dolgozott együtt Lazoviccsal.