Tizenhárom év után újra két Schumacher egy F1-es hétvégén

Tizenhárom év után újra két Schumacher egy F1-es hétvégén

Michael és Schumacher és öccse, Ralf a Formula–1 1998-as olaszországi Monzában megrendezett nagydíja utáni eredményhirdetőn. A szeptember 13-i versenyt az idősebb Schumacher nyerte, míg Ralf a harmadik helyen ért célba (Fotó: ANSA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világot, a Formula–1 rajongóinak széles körét továbbra is az izgatja talán a legjobban, vajon mi az igazság a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher állapotával kapcsolatban a 2013-as síbalesetét követően. Nos, a család továbbra is teljes titokban tartja a sportág legendájának egészségügyi állapotát, ám most egy kis reményt adó rés támadt a titkolózás pajzsán. Ugyanis nemrég Párizsban kezelték a legnagyobb titokban Michael Schumachert, akit a családtagokon kívül a pilóta egykori csapatfőnöke, az FIA jelenlegi elnöke, Jean Todt is meglátogatott.

Az érintettek ugyan semmit nem mondtak, ám ezúttal két dolog is kiderült, amit egészen a mostani pillanatig nem cáfolt senki. Egyrészt a Le Parisien újságírója, Jean-Michel Décugis kiderítette, hogy Schumacher állapotán őssejtkezeléssel próbáltak – állítólag már harmadszor – segíteni, illetve egy kórházi dolgozó elárulta, hogy a hétszeres világbajnok magánál van.

Mindenesetre azt korábbról tudtuk, hogy az F1 legendája éppen Todttal már nézett közösen svájci otthonában Formula–1-es versenyhétvégét. Amennyiben állapota engedi, vélhetően most is figyeli majd a Szocsiban zajló eseményeket, ám ezúttal még a Formula–2-es és Formula–3-as versenyekre fog fókuszálni a család. Ugyanis két Schumacher utoljára a 2006-os Brazil Nagydíjon gurult ki együtt a pályára: Michael Schumacher a 10. helyről rajtolva és defektet kapva végül élete egyik legjobb teljesítményével negyedikként zárt, majd visszavonult, míg öccse, Ralf a Toyota pilótájaként a hetedik rajtpozícióból indulva az autó felfüggesztésének meghibásodása miatt a 9. körben kiesett.

Most 13 év után újra két Schumacher méretteti meg magát egy versenyhétvégén, hiszen mindkettőjük gyermeke ott lesz az Orosz Nagydíjon, igaz, egyelőre még nem az F1-ben indulnak Szocsiban.

David És Mick Schumacher első közös versenyhétvégéje következik Szocsiban, a Formula–1-es orosz Nagydíj betétfutamaiban (Fotó: Facebook/David Schumacher)

A Formula–2 mezőnyében már év eleje óta versenyző Mick Schumacher – Michael 20 éves fia 2018-ban megnyerte a Formula–3-as Európa-bajnokságot – éppen a nyári Magyar Nagydíjon aratta első futamgyőzelmét az F1 kapujának nevezett sorozatban, ráadásul úgy, hogy a pole pozícióból indulva rajt-cél győzelmet aratott. Miután már a Ferrari-akadémia tagja, így sokan legkésőbb a 2021-es szezonban a Formula–1-ben látják a tehetséges pilótát.

És Szocsiban már nem is lesz egyedül, hiszen Ralf fia, David Schumacher is rajthoz áll a Formula–3-as mezőnyben, miután a Campos Racing szerződést kötött a szintén tehetséges fiatal versenyzővel. A Dallarával rajthoz álló 17 éves fiú bemutatkozásához egyébként az is kellett, hogy a csapat pilótája, Alex Peroni megsérült a monzai versenyen.

Tizenöt év után újra Schumacher-diadal a Hungaroringen | Magyar Hang

A hétszeres F1-es világbajnok, Michael 2004-es győzelme után ezúttal a legenda 20 éves fia, Mick nyert F2-es futamot a mogyoródi pályán.

A két ifjú Schumacher egyébként nagyon jó viszonyban van egymással. Mick egy korábbi interjújában elmondta, ha összefutnak a meglehetősen sűrű versenynaptárjuk ellenére, mindig szívesen beszélgetnek egymással, és természetesen minden segít Davidnek, amiben csak tud. Most, Szocsiban vélhetően lesz alkalma arra, hogy unokaöccsét ellássa tanácsokkal.