Tízezer ember a Puskás Arénában – Videóval!

Tízezer ember a Puskás Arénában – Videóval!

A Puskás Aréna a Magyar Kupa döntője előtt (Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Maszk és gumikesztyű – ezt kellett hoznia magával a Magyar Kupa döntőjére igyekvő újságírónak, a kézfertőtlenítőről már az Magyar Labdarúgó Szövetség gondosodott.

A Zsóry FC – Budapest Honvéd között este nyolc órakor kezdődő mérkőzés az első olyan meccs a koronavírus-járvány óta az egész Európai Unióban, ahol komoly tömeg várható – a 67 ezer férőhelyes Puskás Arénába tízezer embert engednek be, és minden jegy elkelt szerda reggelre. Az új stadion felső karéjában csak az újságírók lehetnek, és innen nem is mozdulhatnak ki, a szurkolóké az alsó két karéj.

Elméletileg csak minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a lelátókon, vagyis minden szurkoló három ülés kihagyásával foglalhat helyet a mellette ülőhöz képest. A Puskás Aréna közösségi területein meg kellene tartani a 1,5 méteres távolságot a mérkőzés előtt, alatt és után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is. A szervezők arra kérik a nézőket, hogy figyeljenek a kötelező távolságtartásra, de az már most látszik, hogy a Honvéd törzsszurkolóinál ez nehezen fog menni. 

Videónkon azt is láthatják, hogyan vonultak a mezőkövesdiek - erős rendőri felügyelet kellett – a Puskás Arénába.