Úgy tűnik, Ronaldo aláírt a Juventushoz

Úgy tűnik, Ronaldo aláírt a Juventushoz

Cristiano Ronaldo a vb-ről való kiesés után a Realból a Juventusba igazol

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lassan biztosra vehető, hogy a háttérben lezárult a nyár igazolása, mégpedig a világbajnokság vége előtt. Az ötszörös Aranylabdás, 33 éves Cristiano Ronaldo kilenc, rendkívül sikeres esztendőt követően úgy tűnik, elhagyja a Real Madrid gárdáját, és a Juventushoz igazol. A torinói klub százmillió eurót fizet a királyi gárdának, míg a portugál klasszis évi 30 millió eurót keres majd a Zebráknál. Ronaldo már túl is esett a kötelező orvosi vizsgálaton, és Münchenben mindent rendben találtak a szakemberek, így már nincs akadálya az év átigazolásának.

Mindezt a Juventus korábbi ügyvezető igazgatója, Luciano Moggi erősítette meg a sajtónak.

„Ronaldo már aláírta a szerződést a torinói klubnál, miután Münchenben részt vett az orvosi vizsgálaton. Beszéltem néhány fontos emberrel az ügy kapcsán, tőlük tudom mindezt. Rövidesen meglesz a hivatalos bejelentés is” – jelentette ki a Calciomercato nevű olasz lapnak Moggi.

A spanyol tévéműsor, a Jugones is úgy értesült, hogy a Real Madrid elfogadta a Juventus labdarúgócsapatának ajánlatát Cristiano Ronaldóért. Az ötszörös Aranylabdás egyébként azért akart mindenáron távozni legnagyobb sikereinek színteréről, mert Madridban nem akarták megemelni évi 21 millió eurós fizetését, míg a Juventus – vagy inkább a FIAT – hajlandó volt megadni a 30 milliót.

Ronaldo érkeztére egyébként a gazdasági piac is élénken reagált, és a Juventus értékpapírjai két nap alatt hat százalékkal drágultak, holott hivatalosan még be sem jelentették a portugál klasszis érkezését. Ugyanakkor máshonnan is súlyos bevételeket remélnek a Zebrák: a brit The Sun szerint ugyanis a klub Gonzalo Higuaíntól és Paulo Dybalától is megválik. Előbbivel kapcsolatban elsősorban a Chelsea csapatát emlegetik, mint lehetséges kérőt – a vételár 40-60 millió euró között mozoghat –, míg utóbbival kapcsolatban még nem merültek fel komolyan csapatok.

Gyerekkorom óta szimpatizálok a Juventusszal, mindig is szerettem nézni őket, ahogy játszottak – mondta Ronaldo, igaz nem most, hanem még tavasszal, a két klub Bajnokok Ligája-párharca előtt.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.