Újabb döntőtől lépett vissza Simone Biles amerikai tornász

Újabb döntőtől lépett vissza Simone Biles amerikai tornász

Az amerikai Simone Biles ugrásgyakorlata a női torna csapatversenyének döntőjében a tokiói Ariake Tornaközpontban 2021. július 27-én (Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jung)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csapatversenyt követően újabb tornadöntőtől lépett vissza Tokióban az amerikaiak négyszeres olimpiai bajnoka, Simone Biles. A BBC szerint a 24 éves sportoló ezúttal a talajversenytől marad távol.

Emlékezetes, Biles a keddi csapatversenyen egy gyengébben sikerült ugrás után lépett vissza, majd a sajtótájékoztatón elmondta, mentális gondokkal küszködött a döntő alatt, és félt, hogy megsérül, ha zaklatott lelkiállapotban folytatja.

A mostani visszalépés után kérdés, hogy a szurkolók mellett a sajtó részéről is nagy nyomás alá helyezett sportoló döntőzik-e még a tokiói olimpián. A hírek szerint még mérlegeli, hogy kiálljon-e a gerenda jövő kedden sorra kerülő fináléjában, ám az előzményeket figyelembe véve, ez egyre esélytelenebbnek tűnik. Biles ugyanis arról beszélt, nem tudja kezelni azt az óriási nyomást, hogy mindenképpen sikeresnek kell lennie.

Ahogy a telex is írta: az amerikai tornász visszalépésére és annak magyarázatára azóta celebek és sportolók sokasága reagált, a Manchester United focistája, Paul Pogba Twitter-oldalán például azt írta, Biles lépése a tagadhatatlan erőről tanúskodik, és a sportolóknak nem mindig csak a fizikai egészségére kell koncentrálniuk, a mentális része is ugyanolyan fontos. „Senki nem fogja megérteni azt a nyomást, amellyel szembe kell nézned. Néha több erő kell ahhoz, hogy nemet mondj, mint arra, hogy igent” – üzente Justin Bieber a sportolónak.