Újra kellett éleszteni az egyik dán játékost a Dánia-Finnország meccsen

Újra kellett éleszteni az egyik dán játékost a Dánia-Finnország meccsen

Koppenhága, 2021. június 12. A sérült dán Christian Eriksent hordágyon leviszik a pályáról a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Finnország ellen játszott mérkõzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA/Reuters pool/Wolfgang Rattay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drámába fulladt a koppenhágai Dánia-Finnország labdarúgó európa-bajnoki mérkőzés, miután a dán Christian Eriksen egy bedobás után összeesett, és valószínűleg leállt a szíve. Eriksen 29 éves, az olasz Inter játékosa.

A játékost újraélesztették, és 20 percen keresztül küzdöttek az életéért, majd levitték a pályáról. A játékoshoz nem ért hozzá senki, egyszerűen összeesett.

Tudósítónk szerint az egészségügyi személyzet felkészültsége nem volt meggyőző. Hiába kellett a játékost újraéleszteni, nem jött be hozzá mentő, hordágyon vitték le a pályáról. A csapattársai állták körbe és takarták ki lepedőkkel, hogy ne lehessen látni, hogy mi történik.

A mérkőzést felfüggesztették.

Frissítés:

A helyi sajtóhírek szerint Eriksent stabil állapotban szállították kórházba. Úgy tudni, intubálták, és amikor levitték a pályáról, nyitva volt a szeme és a fejét fogta.

Az UEFA válságtanácskozást tartott mindkét csapat képviselőivel és a bírókkal. A dán futballszövetség szerint Eriksen magánál van, és épp további vizsgálatokra vár a kórházban. Az angol futballszövetség lemondott minden médiamegjelenést erre az estére, az Eriksennel történtek miatt. Jókívánságaikat küldik a játékosnak, és családjának.

Miután a játékosok megbizonyosodtak afelől, hogy Eriksen a körülményekhez képest jól van, állítólag az ő kérésükre, 20:30-kor folytatták a meccset. A drámai kényszerszünet egy órájában közben számos ismert futballszemélyiség úgy nyilatkozott, hogy ilyen idegállapotban lehetetlenség játszani.

A mérkőzést több mint másfél órával később folytatták. A találkozót végül az esélytelenebbnek tartott Finnország nyerte meg 1-0-ra. A 60. percben Jere Uronen beadásából az Union Berlin csatára, Joel Pohjanpalo – aki 2014-ben épp ellenünk szerezte az első gólját a válogatottban – befejelte a finn válogatott történetének első Eb-gólját. Beszédes, hogy miközben Dánia 22 próbálkozott lövéssel, fejessel, ebből hat találta el a kaput, addig a finnek egyszer, ami eltalálta a kaput és gól is lett belőle. A dánok egyébként a 74. percben büntetőt hibáztak, ilyen zaklatott állapotban talán nem meglepő, hogy Höjbjerg kihagyta a tizenegyest.