Újra vb-döntős Babos Tímea!

Újra vb-döntős Babos Tímea!

Babos Tímea és partnere, a francia Kristina Mladenovic vasárnap már a világbajnokság fináléjában léphet pályára Fotó: babostimae.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mondhatni ennél nehezebb elődöntőt tervezni sem lehetett volna a női páros tenisz-vb szombati napjára, mint az Australian Open-győztes Babos Tímea, Kristina Mladenovic és a US Open-győztes Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai) kettős között. A találkozó pikantériáját az adta a döntőbe jutáson kívül, hogy ez a két páros vívta New York-ban a finálét, így Baboséknak volt miért visszavágniuk. Ráadásul Babos szeretné megvédeni a címét, ami ha sikerül a vasárnapi fináléban, akkor világelsőként zárhatja a 2018-as szezont.

Ám ne rohanjunk ennyire előre, hiszen kegyetlenül kemény elődöntőt vívott a két páros egymással. A 47 perces első játszmában egy-egy brék után mindenki hozta az adogatását, ám a tie-break sajnos Bartyéknak sikerült jobban. A 38 perces második felvonás aztán fordulatot hozott, és Babosék kétszer is elvették az ellenfelük adogatását – egyszer elveszítették –, és végül kiegyenlítettek, azaz jöhetett a mindent eldöntő szuper rövidítés. Minden remekül indult, aztán elképesztően izgalmasan alakult. Babos és Mladenovic 5-1-re elhúzott, de hamarosan már 6-6 volt az eredmény, ám 8-8 után a magyar-francia páros nyerte mindkét pontot, amivel megnyerte a majd száz percig tartó meccset, és bejutott a vasárnapi fináléba (6:7, 6:3, 10-8).

„A US Open döntőjének elvesztése után nehéz meccsre számítottunk. Mint mindig, most is tele volt érzelmekkel a meccs, de külön öröm számomra, hogy kordában tartottuk az érzéseinket, és felül tudtunk kerekedni az izgalmakon. Kikivel megint bebizonyítottuk, hogy csapatként vagyunk jók, hiszen amikor én játszottam picit rosszabbul, ő húzta a szekeret és ez fordítva is igaz volt. Próbáltunk végig agresszívan, bátran játszani, a döntő rövidítést is ezért nyertük meg. Örülök, hogy tanultunk a US Openen elkövetett hibánkból! Nagyon boldog vagyok, hogy már második éve döntőben vagyok az év végi tornán, szerintem ez fantasztikus eredmény, és természetesen alig várom a döntőt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy meccs lesz, igazi presztízscsata, remélem, mindent kiadunk magunkból a szezonzáró meccsen. Itt lenni jutalom, az már hab a tortán, hogy megint döntőben vagyunk! Taktikailag felkészültnek érzem magunkat, úgyhogy minden adott egy jó meccshez. Ma természetesen elfáradtunk, de azt nem mondanám,hogy ne lenne még mozgósítható energiánk. Szóval készen állunk!”– nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján.

Egy biztos, nem lesz könnyű dolga Baboséknak a vasárnapi fináléban, ahol az 1. helyen kiemelt, idén a Roland Garroson és Wimbledonban is győztes cseh Barbora Krejčiková-Kateřina Siniaková kettős lesz az ellenfél.