Vége Fernando Alonso F1-es pályafutásának

Vége Fernando Alonso F1-es pályafutásának

Tizenhét év után búcsúzik el a Forma–1-től a kétszeres világbajnok Fernando Alonso Fotó: McLaren

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtörtént az, ami várható volt: a McLaren sajtóközleményben tudatta, hogy az idei szezon végén befejezi Formula–1-es pályafutását Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok spanyol pilóta 17 esztendő után mond búcsút a száguldó cirkusznak, ez idő alatt 32 futamot nyert, 97 alkalommal állt dobogón és 22-szer indulhatott az első rajtkockából. Alonso elárulta, ezt a döntést már hónapokkal ezelőtt meghozta, és ettől az F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media sem tudta lebeszélni.

„Bevallom, minden percét élveztem eddigi pályafutásomnak, de eljött az idő, hogy váltsak. Ugyanakkor azt is megígérhetem, hogy a hátralévő futamokon mindent megteszek azért, hogy emlékezetessé tegyem a búcsúm. Mindent köszönök azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy emlékezetes pályafutásom legyen a Forma–1-ben” – olvashatók Alonso búcsúszavai csapata sajtóközleményében.

Vélhetően a McLaren amerikai csapatában, az IndyCarban folytatja.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.