Véget ért a női Giro d'Italia, Vas Kata Blanka az 51. helyen zárt összetettben

Véget ért a női Giro d'Italia, Vas Kata Blanka az 51. helyen zárt összetettben

Vas Kata Blanka a hegyikerékpáros világbajnokság női U23-as versenyében az ausztriai Leogangban 2020. október 10-én (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annemiek van Vleuten nyerte a női Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt, a záróetapon 26. Vas Kata Blanka pedig 51. helyen zárt összetettben – jelentette az MTI. Vasárnap az Abano Terme és Padova közötti 90,5 kilométeres sík, egyetlen kisebb emelkedőt magában foglaló szakasz teljesítése várt a mezőnyre. A nap kétfős szökését négy kilométerrel a cél előtt érték utol, így mezőnyhajrá következett.

Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes magyar bringása a hajrához közeledve segítőként dolgozott, és 26. helyen ért célba. A 20 esztendős Vas tapasztalatot gyűjteni és csapattársait segíteni érkezett a viadalra, amelynek ötödik szakaszán nagyot bukott.

Összetett élmenői között a sorrend nem változott, a 39 éves Van Vleuten zárt az élen, így 2018 és 2019 után harmadszor viheti haza a rózsaszín trikót, és élen zárt a sprinterek pontversenyében i A hegyi pontversenyt a két szakaszon diadalmaskodó amerikai Kristen Faulkner, míg a 23 éven aluliak kategóriáját Vas csapattársa, Niamh Fisher-Black nyerte, utóbbi összevetésben Vas kilencedik lett.

Eredmények (a procyclingstats szakportál alapján):
10. (utolsó) szakasz, Abano Terme-Padova, 90,5 km:

1. Chiara Consonni (olasz, Valcar-Travel&Service) 2:12:04 óra
2. Rachele Barbieri (olasz, Liv Racing Xstra) azonos idővel
3. Emma Norsgaard (dán, Movistar) a. i.
...26. Vas Kata Blanka (SD Worx) a. i.

Az összetett végeredménye:

1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 27:07:26 óra
2. Marta Cavalli (olasz, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) 1:52 perc hátrány
3. Mavi García (spanyol, UAE) 5:56 p h.
4. Elisa Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 6:45 p h.
...51. Vas 1:27:07 óra hátrány