Vidi FC: látótávolságban a következő BL-kör

Vidi FC: látótávolságban a következő BL-kör

Husztiék remekül védekeztek, így nőtt a Vidi FC esélye a következő BL-körbe jutásra Fotó: vidi.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezdjük a leglényegesebbel: a Vidi FC gól nélküli döntetlent játszott a bolgár bajnok PFC Ludogorec vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai, első mérkőzésén. Mielőtt valaki remek Vidi FC-t vizionálna, azért említsük meg, a fehérváriak számára rendkívül hízelgő – és a továbbjutás szempontjából nagyon fontos – eredmény azért jöhetett létre, mert Kovácsik Ádám pestiesen szólva kivédte a bolgárok szemét. Sajnos az egész találkozón jóval kevesebbet volt a Vidi FC játékosainál a labda, míg a lövések aránya 16-2 volt a bolgár bajnok javára – ez a mutató az első 45 percben 6-1 volt –, ám Husztiék nagy szerencséjére ebből egy sem került a magyar gárda hálójába.

Egy biztos, az eredmény bíztató a továbbjutás tekintetében, ám senki ne feledje a tavalyi esztendőt, amikor a Partizan Beograd otthonában értek el Juhász Rolandék hasonló eredményt, majd a hazai visszavágón kaptak egy sima négyest, és nem jutottak be az Európa-liga csoportkörébe. A két edző is igencsak másként ítélte meg a gól nélküli találkozót.

[caption id="attachment_3735" align="alignnone" width="675"]

Nagy szükség volt Kovácsik bravúrjaira a gól nélküli döntetlenhez Fotó: vidi.hu[/caption]

„Nem a döntetlenre játszottunk, szerettünk volna nyerni. De az tény, ha egy Ludogorec-szintű csapattal játszol, nagyon meg kell szervezned a csapatod játékát, hiszen remek és labdával is gyors játékosaik vannak. Nagyon örültem volna egy gólnak, de sajnos ez nem jött össze. De azt hiszem, ezzel együtt is jól teljesítettek a játékosaink” – jelentette ki a csapat hivatalos honlapjának Marko Nikolics, a Vidi FC szakvezetője.

„A védekezés rendben volt, azzal elégedett vagyok, sikerült jól megszervezni a hátsó alakzatot. A Vidi az előző két mérkőzésen tizenegy sárgát kapott, ma is láthattuk, hogy tördelik a játékot, nem láttunk tőlük igazi futballt.  A második félidőben sokat állt a játék, ekkor törvényszerű, hogy a fölényben játszó csapat szervezettsége kicsit megbomlik. Ezzel együtt is sokkal több helyzetünk volt az ellenfélhez képest, de gólt nem sikerült szereznünk. Gólokat szerezni, és nyerni megyünk Magyarországra” – nyilatkozta a meccs után Paolo Autuori, a Ludogorec mestere.

A visszavágót jövő szerdán 20 órától rendezik Felcsúton. A párharc győztese a BL-selejtező harmadik körében a román CFR Cluj vagy a svéd Malmö FF együttesével találkozik. A vesztes átkerül az Európa-ligába, és a selejtező harmadik fordulójában a bosnyák HSK Zrinjski Mostar vagy a máltai Valletta FC csapatával játszik.

 

BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

PFC Ludogorec (bolgár)-Vidi FC: 0–0

Razgrad, 5500 néző, v.: Pandzic (svéd)

Ludogorec: Renan – Cicinho, Moti, Forster, Natanael – Djakov, Sasha (Campanharo, 61.) – Wanderson, Marcelinho, Misidjan (Lukoki, 84.) – Keserü (Swierczok, 60.).

Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nikolov (Lazovic, 71.) – Nego, Huszti, Varga J. – M. Scepovic (S. Scepovic, 80.), Kovács I. (Pátkai, 68.).