Egészségi okokra hivatkozva visszalépett a vizes vb-től a kanadai pólóválogatott

Egészségi okokra hivatkozva visszalépett a vizes vb-től a kanadai pólóválogatott

A budapesti vizes világbajnokság aranyérme a Duna Arénában 2022. június 14-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kanadai válogatott visszalépett a Magyarországon zajló vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájától – írja az MTI. Az ország szövetsége a honlapján közölte, hogy a lépést hosszas megfontolás és széles körű egyeztetés előzte meg. Ahogy az illetékesek fogalmaztak, a játékosok egészsége és biztonsága a legfontosabb, ennek szellemében hozták meg a döntést.

A kanadai együttes olaszok elleni csütörtöki, soproni találkozóját sem tudták már megrendezni. Indoklásként a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA annyit közölt, hogy a sportolók egészsége a legfontosabb. Sajtóhírek szerint a kanadai csapatból többen megfertőződtek a koronavírussal.

Kanada a kiírás szerint szombaton 19.30 órától a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjával játszott volna csoportmérkőzést. A soproni C csoportban a visszalépés nyomán csak három csapat, az olasz, a spanyol és a dél-afrikai maradt.