Visszavonul Kassai Viktor

Visszavonul Kassai Viktor

Kassai Viktor a 2012-es lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokság Anglia-Ukrajna mérkőzésén. A magyar sípmester tévedése nagyban hozzájárult a gólvonal-technológia bevezetéséhez. Az ominózus meccsen nem adta meg a hazaiak találatát, noha a labda túljutott a gólvonalon. A mérkőzést végül Anglia nyerte 1-0-ra 2012. június 20-án (Fotó: Football.ua)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejelentette visszavonulását Kassai Viktor futballbíró, aki 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett. „Harmincéves játékvezetői pályafutást fejezek be, hogy új kihívások elé tekintsek. Húsz évet töltöttem a magyar élvonalban, a nemzetközi mérkőzéseken pedig lényegében minden összejött, amit célul tűzhettem ki. Három évtized hosszú idő. Úgy döntöttem, hogy kezdődjön egy új korszaka az életemnek. Nem szeretnék eltávolodni a labdarúgástól, a sportvezetésben képeztem magam az elmúlt időszakban, és bízom benne, hogy sikeres lehetek ezen a területen is” – idézte magyar szövetség honlapja Kassait.

A most 44 éves játékvezető egyúttal köszönetet mondott a szövetségnek, a vezetőknek, a pályatársaknak, akik segítették, hiszen – megfogalmazása szerint – nélkülük nem érhette volna el a sikereket. Kassai mellett szintén visszavonul asszisztense, Ring György, jelentette az MTI. Partjelzőként Ring 285 NB I-es találkozón működött közre, a 2011-es BL-döntő mellett részt vett két Európa-bajnokságon és a 2016-os klubvilágbajnokságon is.

Kassai 1999 óta vezetett élvonalbeli mérkőzéseket, idén novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. Nemzetközi szinten 2008-ban robbant be, amikor tartalékként már részt vett az Eb-n, majd ő fújta a sípot a pekingi ötkarikás játékok döntőjében.

A 2010-es világbajnokságon négy meccset kapott, köztük a spanyol-német elődöntőt, egy évvel később pedig pályafutása csúcspontjaként ő dirigálta a Barcelona-Manchester United BL-döntőt. Ebben az esztendőben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.

A sportember karrierjének legnagyobb tévedése nagyban hozzájárult a gólvonal-technológia bevezetéséhez, mivel a 2012-es Európa-bajnokságon, a második mérkőzésén, az ukrán-angolon nem adta meg a hazaiak találatát, noha a labda túljutott a gólvonalon. Emiatt nem kapott újabb feladatot a tornán.

Magyar találmány a videóbíró? | Magyar Hang

Maruzsi László 150 milliót költött fejlesztésére, de a FIFA inkább a multik mellett döntött.

Kassai a hiba ellenére 2013-ban a BL-ben, 2016-ban pedig az Európa-ligában vezetett elődöntőt, utóbbi évben bíráskodhatott a kontinensviadalon is, ő kapta ráadásul a francia-román nyitómeccset, a döntőben pedig – akárcsak a BL-fináléban – negyedik játékvezetőként működött közre.

Szintén sporttörténelmi jelentőségű, hogy első játékvezetőként vette igénybe a videobíró segítségét a 2016-os klubvilágbajnokságon.