Egy lista, két lista, Jakab, Gyurcsány, mazsola – Szamizdat, a Magyar Hang minipodcastja

Egy lista, két lista, Jakab, Gyurcsány, mazsola – Szamizdat, a Magyar Hang minipodcastja

Az MSZP, DK és Párbeszéd a Sargentini-jelentés kapcsán szervezett tüntetése Budapesten, a Bem téren 2018. szeptember 16-án (MTI Fotó: Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár 2022 még nagyon távolinak tűnik, már most beindult a tervezgetés az ellenzéki oldalon, miként lehet a legtöbb szavazatot begyűjteni, s így megbuktatni az Orbán-rendszert. A DK az egy, nagy közös lista pártján áll, míg a Jobbik szerint Gyurcsány Ferenc sokakat elriaszt, így hatásosabb, ha két külön lista eredményei adódhatnak össze. Közben a nyilvánosságban jól látszik: sokan nem értik, mit jelent a lista, s miért nem jelenti a két listás indulás önmagában azt, hogy az ellenzék amúgy ne dolgozna össze.

Egyelőre nem látszik, ki lehet Orbán Viktor kihívója, meg tudnak-e állapodni az ellenzéki erők egy közös, nem megosztó személyiségben? Mit szól mindehhez a Momentum, melynek elnöke interjút adott a Magyar Hangnak? És miért inti türelemre a pártokat a választási szakértő? Ezekről is beszélget a Szamizdatban, a Magyar Hang című hetilap minipodcastjában György Zsombor és Katona Mariann.