Bálint László

„Ügynökakták”

„Ügynökakták”

Ha egyszer majd megváltozik a rendszer, akkor érdekes lehet majd, hogy napjainkban kik voltak azok, akik a titkosszolgálatokat szervezettszerűen és titkosan segítették, titkos kapcsolatok voltak. Akkor majd kezdődhet újból az ügynökhajsza.
A mi forradalmunk

A mi forradalmunk

A tüntetésekkel kapcsolatban, amelyeken mindig részt vettünk, utólag leírták lelkes újságírók, hogy azon fasiszta jelszavak is elhangzottak. Pedig ezek a követelés értékű jelszavak leggyakrabban csupán kommunista- és szovjetellenesek voltak.
„Előre, kispajtás!”

„Előre, kispajtás!”

Az úttörő szövetségtől az elhárításig. Egy sajátos, feledésbe merült karrier a kommunizmus idejéből.
Földesi Tibor (1923-1958)

Földesi Tibor (1923-1958)

Egy ‘56-os forradalmár kalandos és szövevényes története, akit a kádári megtorlás bírósági kegyelmi kérvény benyújtására sem tartott érdemesnek.
Melléfogások

Melléfogások

Van-e valamiféle garancia arra, hogy az 1990 februárjában létrejött nemzetbiztonsági szolgálatok gyakorlatában nem fordult-e elő az, ami a Varga-Völner-ügyben kitudódott? Utána lehet-e ennek járni, meg lehet-e erről győződni?
A háború

A háború

Hiába mondogatják, ígérgetik magabiztos politikusok, hogy kimaradnak a háborúból és megmentik országukat a szenvedéstől és pusztulástól. Ha kitör egy harmadik világháború. abból már nem lehet kimaradni, az áldozatok oldaláról nem lehet menekülni.
Átváltozások

Átváltozások

1990-től mást sem nagyon csinálunk, csak kapkodjuk a fejünket. Hol jobbra, hol balra.
Szégyen

Szégyen

Felelőtlen döntés született a katonai hírszerzés és elhárítás új vezetőjének személyéről.
A kis Fiat utasa

A kis Fiat utasa

Vajon az egykori liberálisok közül hányan tolongtak most ott a különféle pápai rendezvényeken magukat hívőként mutogatva? Netán vallást váltva…
A szakértők

A szakértők

Mi a garancia arra, hogy a teljes nyilvánosság esetén újabb nagy bomba nem robban? Az ügynökleleplezés már a kezdetektől a politikai harc egyik fegyvere volt.