Bálint László

Van még Pegasus-ügy, vagy nincs már?

Van még Pegasus-ügy, vagy nincs már?

Számomra az egész Pegasus-ügy leglényegesebb tanulsága az volt, hogy kiderült, a „külső engedélyező” nem is mindig a törvényben előírt igazságügy-miniszter volt, hanem a törvényi rendelkezéssel ellentétben lepasszolta a feladatot az egyik államtitkárának.
A Pegasus-ügy folytatása

A Pegasus-ügy folytatása

Olvastam olyan telefon-lehallgatási anyagot, amelyben egy bécsi cionista vezető az akkori magyar miniszterelnököt – a minisztertanács elnökét – hívta telefonon. Más alkalommal magyar tábornok beszélgetését voltunk kénytelenek hallgatni, aki felhívta az ellenőrzés alatt álló célszemélyünket.
Toborzási hirdetés

Toborzási hirdetés

Talán nem ártana óvatosabban bánni ezzel a nyilvános toborzási módszerrel a nemzetbiztonságnál, nem beszélve arról, hogy ez egyfajta lesajnálásra is okot adó körülmény, amelynek súlyos és káros következményei lehetnek.
Taccsra tett Atya

Taccsra tett Atya

Már csak azt várom, hogy mint „fehérjehalmaz” a „taknyomon s nyálamon csúszva” indulhatok a társadalom peremére, a kitaszítottságba. Vállalom. Majd Hodász atya imádkozik értem is.
Völner Pál biztonsági ellenőrzései

Völner Pál biztonsági ellenőrzései

Ha Völner a bíróság szerint is bűnösnek bizonyult, amit a nemzetbiztonsági ellenőrzés során nem észleltek, bizony a végrehajtók minősíthetetlen és silány munkát végeztek.
Fejtágítók

Fejtágítók

Érdekes körülmény, hogy amíg az 1989-es fejtágítóról semmi nem szivárgott ki, a mostaniról nincs olyan újság, amelyik bőségesen ne tett volna említést. Az elmúlt három évtizedben valamicskét mégiscsak változott a helyzet.
A külső engedély belső hibái

A külső engedély belső hibái

Alaposan meglepődnénk, ha valaki névsort készítene azokról, akik az utóbbi évtizedekben megismerhették azok neveit és adatait, akiket a magyar titkosszolgálatok ellenőriztek.
A Pegasus-ügy – Különvélemény

A Pegasus-ügy – Különvélemény

Ha valaki elkezd számolni, rájön, hogy bőven ezer fő fölött van azoknak a száma, akiket úgy figyeltek meg, hogy külső engedélyhez kötött titkosszolgálati eszközöket és módszereket is igénybe vettek.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben