Kalmár Benedek

Felelőtlen külpolitika

Felelőtlen külpolitika

Tény, hogy elmúlt években a magyar külpolitika, folyamatosan csökkentve országunk ellenálló képességét, legitimálta Putyin kétes politikáját, aki nem őszinte együttműködéssel elhozta a háborút Európába.
Utolsó esély

Utolsó esély

Már csak bő két hónap, és egyértelműen ki fog derülni, az események utasa vagy irányítója volt-e a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki tábor.
Veszélyes politikák

Veszélyes politikák

Fontos megakadályozni akár Kína vagy Oroszország indokolatlanul nagy befolyásszerzését hazánkban visszavonhatatlan kötelezettségek vállalásával, délibáb-külpolitikát kergetve, számunkra idegen értékek elfogadásával.
Orbán és Le Pen

Orbán és Le Pen

Orbán Viktor még Soros-ösztöndíjasként nem gondolhatta, hogy egyszer miniszterelnökként egy francia szélsőjobboldali politikust fog nagy lelkesedéssel fogadni. De azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Szajnán.
Partra szállás után

Partra szállás után

Egy párton, pártokon kívüli szereplő megérkezésével lehetőség van arra, hogy örökre lezáruljon az Orbán–Gyurcsány-periódus. Hogy végre ismét nemzetben gondolkodjunk.
Függőségi csapdák

Függőségi csapdák

Egy ellenzéki győzelem esetén nemcsak az élősködő oligarcháktól kell megszabadítani az országot, hanem új alapokra kell helyezni a pekingi és a moszkvai kapcsolatokat is. Tartást adva Magyarországnak.
Sötét oldal

Sötét oldal

Kína igyekszik hatást gyakorolni az európai közvélemény formálására, újságok vagy újságírók megvásárlásával. Amire sajnos már Magyarországon is van jelentkező.
Változó légkör

Változó légkör

A tendencia világszerte a koronavírusba kapaszkodó tekintélyelvűség erősödését mutatja, csökkentve a demokrácia vonzerejét.
Kínai dominancia

Kínai dominancia

Érzékeljük, hogy a magyar külpolitika már rég elmozdult a nemzeti érdekektől az oligarchikus érdekek felé, mert a kormány életben maradásához pénz kell, amivel biztosítani tudja a lojalitást.
Amerika választott

Amerika választott

Elkeserítő, hogy Orbánék nem a nemzet valódi érdekei mentén alkották meg a külpolitikai állásfoglalásukat, hanem vélhetőleg ismételten a személyes és oligarchikus érdekeltségek játszottak szerepet.
Európai dilemmák

Európai dilemmák

Az EU-nak bizonyítania szükséges, hogy ebben az új helyzetben legalább Európában képes egyszerre megóvni az európai érdekeket és értékeket.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture