Lukácsi Katalin

Orbán Viktor hódolata

Orbán Viktor hódolata

Egy ilyen áldott és szentéletű miniszterelnökről (ejnye, református, az igaz) képes lennék azt állítani, hogy lelki és mentális egészségünknél fontosabbak a számára az olcsó és önző hatalmi játszmák? Hát hol van belőlem az isteni kegyesség?
Elképzeltük-e egyáltalán valahogy a rendet?

Elképzeltük-e egyáltalán valahogy a rendet?

A biztonság és a rend iránti vágy két olyan érték, amelyeket a demokrata, polgári erők gyakran elhanyagolnak. Az az elit azonban, amelyben a szabadságvágy és a sokszínűség szeretete megelőzi a biztonság- és rendóhajt, egyre kevesebb hatással bír a „vidékre”.
A NER-nek nem érdeke a bocsánat

A NER-nek nem érdeke a bocsánat

Bíró László jobbikos politikus ma éppen úgy nem antiszemita és rasszista, mint amennyire én sem vagyok NER-lovag hároméves ellenzéki aktivitás után.
Jézus bekövetne?

Jézus bekövetne?

Fabiny Tamás megkülönböztette a kereszténydemokráciát a politikai kereszténységtől, és hitet tett amellett, hogy szétválasszák az egyházat és az államot, hiszen csak a független egyház töltheti be azt a kritikai funkciót, amelyre sok más feladat mellett hivatott.
Szabad polgárrá lenni

Szabad polgárrá lenni

Nemcsak Orbán Viktor a felelős azért, hogy milyen országban élünk, hogy milyen a közéletünk, hogy hová süllyed demokráciánk, hanem mi magunk.