Szécsi Noémi

Igazából szerelem

Igazából szerelem

„Ákos szemlátomást részeg, elég, ha az All I Want for Christmas alatt melléfurakodsz, a refrén alatt végig a szemébe nézel, és a teakonyhában magadra rántod. De ha a lelkiállapota olyan ingatag, hogy így berúg a karácsonyi partin, holnapután úgyis kibékül a családjával.”
Olivér

Olivér

A buszon nekiesett a plexifalnak, mert a két táskával nem tudott kapaszkodni, neki senki sem adta át a helyet. Ahhoz túl öreg volt, hogy várandós nőnek nézzék, reszketeg vénnek pedig túl fiatal.
Két hangon

Két hangon

Nem, nem, dehogy. Anya, hogy gondolhatsz ilyet! Csak egy pohár bort ittam. Legfeljebb kettőt. Az még egészséges is. Tudod, hogy ovis korom óta mindig milyen rossz volt a vérképem.
Ma még nem

Ma még nem

A nő úgy érezte, hogy mindjárt elpattan egy ér az agyában. Harmadik hete járt be a tableten a férje chatfiókjába, mindig csütörtökön, vacsorafőzés közben, mert ilyenkor vitte a férje a gyereket az edzésre.
Levél a kertből

Levél a kertből

Egész nap kialvatlanul csámborogtam, és – mint komoly alváshiány esetén mindig – a világ és Magyarország vesztére gondoltam, bár utóbbira némi megnyugvással.
Nó diszkánt

Nó diszkánt

A minap éppen a csomagolt kávék kilónkénti árát és töltősúlyát illetően végeztem el az arányszámításokat a házunktól 100 méteren belül elhelyezkedő diszkontok egyikében, amikor vita hangjaira figyeltem fel.
Városfoglalás

Városfoglalás

A városi gyerekek zacskóból eszik a cseresznyét, dobozból az epret, piszkét pedig boltban nem kapni. Galambszaros gangon szaladgálnak, szeretnének kutyát, de szóba sem jöhet, a körút tövében szívnak friss levegőt.
Böngésző

Böngésző

Valakinek meg kellene végre rajzolnia a magyar böngészőket, ahol a kert végében nem egy fűnyíró traktor parkol a komposztálóállvány mellett, hanem kerekeitől megfosztott autóroncs korhad a rozsdás benzineshordó társaságában.
Apokalipszis most

Apokalipszis most

„Ezek a rohadékok akarnak tönkretenni minket, már a járványt is ők hozták a nyakunkra, aztán az úgynevezett védőoltásokat is ők találták ki. Most a háborúban is ők mozgatják a szálakat, minden az ő kezükben fut össze.”