Szécsi Noémi

Böngésző

Böngésző

Valakinek meg kellene végre rajzolnia a magyar böngészőket, ahol a kert végében nem egy fűnyíró traktor parkol a komposztálóállvány mellett, hanem kerekeitől megfosztott autóroncs korhad a rozsdás benzineshordó társaságában.
Apokalipszis most

Apokalipszis most

„Ezek a rohadékok akarnak tönkretenni minket, már a járványt is ők hozták a nyakunkra, aztán az úgynevezett védőoltásokat is ők találták ki. Most a háborúban is ők mozgatják a szálakat, minden az ő kezükben fut össze.”
Kinek jobb?

Kinek jobb?

Talán abban a pillanatban, amikor azt a riportot dicsértem – ami mégiscsak az újságírói szakma csúcsa –, beszélgetőtársamat egyszerre csak nosztalgikus vágy fogta el az ellenzéki újságírás oknyomozó riportjai iránt.
Amíg gyerek vagy

Amíg gyerek vagy

Még tizenéves fejjel is mámorosnak találtam a karácsonyi családi együttlét első néhány óráját, pedig akkor már jobbára csak a társadalomból való kivonulás foglalkoztatott.
Húsz százalék

Húsz százalék

Azt olvastam az újságban, hogy a főnököm szerint mi, akik ebben a szakmában dolgozunk, szinte mind borzalmasan teljesítünk, a munka, amit kiadunk a kezünkből, nyolcvan százalékban a kukába való. Szoktak a főnökök ilyet mondani, nem?
Választásaink

Választásaink

Hiába rejtették el felmenőim a hozzájuk tartozó lovakat olyan félreeső helyeken, ahol egyszerű halandó sohasem találta volna meg őket, ezek az idegen emberek, vagyis a „ruszkik” csalhatatlan szimatukkal odataláltak.
A játszóterek népe

A játszóterek népe

A haladó szellemű középosztálybeli anyákat a gondosan előkészített újratölthető vizespalackról, bedobozolt, felkockázott idénygyümölcsről és a „mosipelusról” ismerhetjük fel, a progressziót figyelmen kívül hagyókat a bolti barackléről, ropiról és eldobható pelenkáról.
Lekvárokról

Lekvárokról

Mindenből lekvárt akarok főzni, amiből a környezetem számára ízletes lekvár lesz. Hamar beláttam ugyanis, hogy a lekvárfőzés, akárcsak az operaéneklés vagy szinkronúszás, igényli a lelkes és értő közönséget.
Eperszezon

Eperszezon

„Amióta itt árulok, olyan még nem volt, hogy május 20-ára nekem ne lett volna szabadföldi eprem! De még csak nem is emlékszem ilyen tavaszra.”