Vona Gábor

Egy kártékony majom védelmében

Egy kártékony majom védelmében

A történelem során már számtalan generáció átélte amit mi most, voltak, nem is kevesen, akik nálunk is drámaibban. Másrészt viszont, azt hiszem, ez a mostani válság mégis más. Bizonyos értelemben mélyebb és kritikusabb.
A Kelet nevében

A Kelet nevében

Sokan már-már azt festik a falra, hogy Orbán Viktor kivezet bennünket mind az EU-ból, mind a NATO-ból, de ez teljesen alaptalan félelem.
A pápa és Vágó István

A pápa és Vágó István

Egy szó, mint száz, nem a pápa volt itt igazán fontos egy csomó embernek, hanem az igazolás. Két komplexusos törzs viadalában mindkét oldal veszettjei a látogatástól vártak megerősítést, hogy az ő oldaluk jár a helyes és jó úton, a másik pedig az ördögén.
A törzsem nélkül soha

A törzsem nélkül soha

A plázákban és a szupermarketekben újra egyenlőek vagyunk. Az a gyermeki öröm, amit a polcról a kosárba emelés élménye ad, végre egyesíti sokat szenvedett fajunk egyedeit. A pénztár lett korunk zarándokhelye.
Van-e ingyenebéd?

Van-e ingyenebéd?

A 0 forintos program összeállítása nem csupán ahhoz segítene bennünket, hogy egy válsághelyzetben is életerőt, bátorságot és kreativitást mutassunk azzal, hogy a nehézségekből is igyekszünk a legtöbbet kihozni.
A politika posztmodern válsága

A politika posztmodern válsága

Kezdi elveszíteni hitelességét a társadalom előtt, nem tud világmagyarázatot adni, kaotikussá, kiszámíthatatlanná, szétdarabolttá, gyorsan romlóvá, értelmetlenné, önmaga karikatúrájává, destruktívvá és fogyasztási cikké válik.
Többségek és kisebbségek

Többségek és kisebbségek

A lelke legmélyén mindenki megbántott, sértett, elnyomott kisebbségi lett. Az is, akit elnyomtak, az is, aki elnyomott, az is, aki egyik sem volt. És ezen a spirálon csúszunk egyre lejjebb.