Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az űrhajósok ismét beszálltak a Dragonba, újra megpróbálják fellőni a Space X rakétáját

Szerző: | 2020. május 30., 18:48 | Tudomány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az időjárás miatt szerdáról szombatra halasztották el a Space X űrmagánvállalt Crew Dragon elnevezésű űrhajójának kilövését. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Elon Musk techmilliárdos fémjelezte cég és az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, a NASA szombaton újra megpróbálja Föld körüli pályára állítani az űrkapszulát, hogy az később a Nemzetközi Űrállomáshoz tudjon csatlakozni.

HIRDETÉS - AIP

A két veterán asztronauta, Robert Behnken és Douglas Hurley minegy 2 és fél órával a tervezett második kilövés előtt is elfoglalták a helyüket a Crew Dragonban. Egyelőre úgy áll, hogy most sikerül majd elindulniuk, igaz, szerdán is 17 perccel a kiírt start előtt fújták le az indítást egy elég komoly viharcella miatt.

A Space X lenne az első magáncég, amely embereket tudna az űrbe küldeni. Ráadásul kilenc év után ez lett volna az első alkalom, hogy az űrrepülő program 2011-es lezárása óta saját eszközzel embert küld Föld körüli pályára és a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) az Egyesült Államok.

Ha szeretnének többet tudni az előzményekről, illetve a magánszektor űrkutatásba való bevonásáról, olvassák el az erről szóló feldolgozásunkat.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Crew Dragon, Egyesült Államok, kilövés, NASA, Space X, start, űrkutatás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest