Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elárulta Karikó Katalin, hogy mire költené a Nobel-díjjal járó jutalmat

Szerző: | 2021. május 24., 14:54 | Tudomány

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2021. május 20-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kutató maradok mindörökké, és minden pénzt, amit kapok, azt oktatásra meg a tudományra fogom költeni – mondta a közszolgálati M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorában Karikó Katalin, aki arról is kérdeztek, mire költené egy esetleges Nobel-díjjal járó jutalmát.

HIRDETÉS - AIP

A mRNS-alapú technológia és Pfizer-BioNTech koronavírus vakcina kifejlesztésének úttörője, a német BioNTech alelöke azt mondta, az mRNS-kutatással foglalkozó, neurodegeneratív betegségek gyógyítását vizsgáló kezdeményezésekre szánná a pénzt.

A kutató azt is megjegyezte a műsorban, hogy „nem hordok ékszert, és ezek után sem fogok. 66 éves vagyok, ilyenkor már nem változik meg az ember, és nem vesz fel drága dolgokat és hobbikat, amikre költhetné a pénzét. Csak a kutatás marad”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Biontech, Karikó Katalin, koronavírus-vakcina, portré


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest