A covid ellen hatástalan ivermektinnel adagolták magukat életveszélyesen túl Szlovákiában

A covid ellen hatástalan ivermektinnel adagolták magukat életveszélyesen túl Szlovákiában

Ivermektin-hatóanyagú féregirtót adnak be egy lónak. (Fotó: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Új Szó tudósítása szerint a kassai kórházban két beteget ápolnak, akik ivermektinnel adagolták túl magukat ezerszeresen. Mindketten súlyos állapotba kerültek, egyikük állapota életveszélyes.

Az ivermektin főként állatoknál használt féreghajtó szer. A covidjárvány kezdetén felröppentek olyan hírek, hogy jó a covid ellen, de nem. Az állítólagos hatást kizárólag gyanús, kis elemszámú, szakmai hibáktól hemzsegő vizsgálatok „igazolták”, amikor komolyabb helyeken is megvizsgálták, kiderült, hogy teljesen hatástalan.

Pontosabban a covid ellen hatástalan. Mellékhatásai ugyanis nagyon is vannak, amint a szlovákiai példából látszik, nagyon veszélyesek. Az életveszélyes állapotban lévő beteg idegrendszeri károsodást szenvedett.

Minden hiteles információ dacára, az ivermektin körül szektaként viselkedő hívői csoport gyűlt össze, akik nagy átfedést mutatnak egyéb, a járványhoz és az oltásokhoz köthető összeesküvés-elmélet híveivel. Sokan képesek állatgyógyszertárakból lovaknak való ivermektint vásárolni, és azt be is szedik, miközben semmi sem igazolja a téveszmékben szereplő covidellenes hatást.

A gyakori és életveszélyes ivermektintúladagolások nem túl meglepőek, ha belegondolunk, hogy emberek képesek gyanús forrásokból beszerzett, 400 kilós lovakra méretezett féreghajtót szedni.

(via HVG)

Címkék: ivermektin