A Johnson & Johnson vakcinája működik a delta-variánssal szemben

A Johnson & Johnson vakcinája működik a delta-variánssal szemben

Beoltanak egy dél-afrikai egészségügyi dolgozót a Johnson & Johnson amerikai gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinájával egy fokvárosi kórházban 2021. február 17-én. MTI/AP/Nardus Engelbrecht

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Johnson & Johnson amerikai gyógyszercég bejelentette, hogy a kísérleti adataik szerint a koronavírus-vakcinájuk semlegesíti a koronavírus delta (indiai) mutánsát is, írja a HVG.

A J&J oltóanyaga azért különleges az összes vakcina között, mert csak egy dózis kell belőle, ellentétben az általános két adaggal. Korábban azt is bejelentették, hogy a vakcina által kialakított ellenanyagok szintje még nyolc hónappal az oltás után is megfelelően magas.

A teszteléshez nyolc beoltott személy vérében lévő ellenanyagokat vetették össze a delta mutáns vírussal. Más vizsgálatokban úgy találták, hogy a béta (dél-afrikai) mutánssal szemben némileg csökkent a hatékonyság, e az indiaira ez nem igaz.