Az EMA csütörtökön dönthet az 5–11 éves gyerekek oltásáról

Az EMA csütörtökön dönthet az 5–11 éves gyerekek oltásáról

Egy lakót oltanak be a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával a martonvásári Harmónia Gondoskodás Idősek Otthonában 2021. február 13-án (Fotó:
MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Gyógyszerügynökség illetékes bizottsága november 25-én (e hét csütörtökön) tart rendkívüli ülést, amelyen a téma a Pfizer-oltás 5–11 éves gyerekek számára történő engedélyezése lesz. A bizottság hivatalosan nem engedélyez gyógyszereket, hanem csak véleményt, javaslatot fogalmaz meg, amelyet a tagállamok illetékes hatóságai általában elfogadnak.

Az EMA az ülés után fogja nyilvánosságra hozni az eredményt, ami feltételezhetően az lesz, hogy az ügynökség javasolja a tagállamoknak az 5 évesnél idősebb gyerekek covidoltásának megkezdését.

Közben a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese, Szabó Attila az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy reméli, még idén megkezdődhet Magyarországon is az 5–11 éves kor közötti gyerekek oltása. A rektorhelyettes szerint most több e korosztályban is a koronavírusos megbetegedés, és több gyerek kerül kórházba.