Az űrhajósok ismét beszálltak a Dragonba, újra megpróbálják fellőni a Space X rakétáját

Az űrhajósok ismét beszálltak a Dragonba, újra megpróbálják fellőni a Space X rakétáját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az időjárás miatt szerdáról szombatra halasztották el a Space X űrmagánvállalt Crew Dragon elnevezésű űrhajójának kilövését. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Elon Musk techmilliárdos fémjelezte cég és az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, a NASA szombaton újra megpróbálja Föld körüli pályára állítani az űrkapszulát, hogy az később a Nemzetközi Űrállomáshoz tudjon csatlakozni.

A két veterán asztronauta, Robert Behnken és Douglas Hurley minegy 2 és fél órával a tervezett második kilövés előtt is elfoglalták a helyüket a Crew Dragonban. Egyelőre úgy áll, hogy most sikerül majd elindulniuk, igaz, szerdán is 17 perccel a kiírt start előtt fújták le az indítást egy elég komoly viharcella miatt.

A Space X lenne az első magáncég, amely embereket tudna az űrbe küldeni. Ráadásul kilenc év után ez lett volna az első alkalom, hogy az űrrepülő program 2011-es lezárása óta saját eszközzel embert küld Föld körüli pályára és a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) az Egyesült Államok.

Ha szeretnének többet tudni az előzményekről, illetve a magánszektor űrkutatásba való bevonásáról, olvassák el az erről szóló feldolgozásunkat.