Elárulta Karikó Katalin, hogy mire költené a Nobel-díjjal járó jutalmat

Elárulta Karikó Katalin, hogy mire költené a Nobel-díjjal járó jutalmat

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2021. május 20-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kutató maradok mindörökké, és minden pénzt, amit kapok, azt oktatásra meg a tudományra fogom költeni – mondta a közszolgálati M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorában Karikó Katalin, aki arról is kérdeztek, mire költené egy esetleges Nobel-díjjal járó jutalmát.

A mRNS-alapú technológia és Pfizer-BioNTech koronavírus vakcina kifejlesztésének úttörője, a német BioNTech alelöke azt mondta, az mRNS-kutatással foglalkozó, neurodegeneratív betegségek gyógyítását vizsgáló kezdeményezésekre szánná a pénzt.

A kutató azt is megjegyezte a műsorban, hogy „nem hordok ékszert, és ezek után sem fogok. 66 éves vagyok, ilyenkor már nem változik meg az ember, és nem vesz fel drága dolgokat és hobbikat, amikre költhetné a pénzét. Csak a kutatás marad”.