Idén újra személyes lesz a Kutatók éjszakája

Idén újra személyes lesz a Kutatók éjszakája

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember utolsó hétvégéjén idén is, mint minden évben, megrendezik a Kutatók éjszakáját. Az Európai Unió által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy szórakoztatóan mutassa be a kutatók munkáját, a tudományos kutatás fontosságát, és kedvet csináljon a fiataloknak a tudományos pályához. 

Szeptember 30-án és október 1-jén Magyarországon is számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, levéltár, múzeum és egyéb tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény nyitja meg kapuit, és várja a látogatókat érdekes, erre a napra időzített programokkal. Idén, a járványos évek online és szűkebb programjai után minden korábbinál szélesebb kínálatból válogathat a közönség, és újra személyesen vehet részt az eseményeken.

Több mint 50 település több mint 170 intézménye több mint 260 helyszínen több mint 2500 programot ajánl. A korábbi évek tapasztalat alapján mintegy 100 ezer résztvevőt várnak a szervezők, a rendezvény híre pedig eljut sok millió emberhez.

Ahogy eddig is, minden programon ingyenes a részvétel, bár vannak olyan események, ahol a helyszűke miatt a szervezők előzetes regisztrációhoz kötik a belépést.

A rendezvény központi honlapja a kutatokejszakaja.hu, amelyen tudományterület, helyszín, idősáv, ajánlott életkor alapján lehet programokat keresni, illetve azt is megnézhetjük, hogy a regisztrációhoz kötött programokra van-e még hely. A Hírek rovatban számos érdekes program leírása jelenik meg, segítve a választást