Ismeretlenek bejegyzései árasztják majd el Facebook-hírfolyamunkat

Ismeretlenek bejegyzései árasztják majd el Facebook-hírfolyamunkat

Mark Zuckerberg a 2018. május 1-2 között megrendezett F8 elnevezésű Facebook fejlesztői konferencián (Forrás: Anthony Quintano/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemsokára még több ismeretlen ember, illetve oldal bejegyzéseivel találkozhatunk majd Facebook-hírfolyamunkban – szemlézte a The Verge hírét a HVG.hu. A közösségi oldal algoritmusa már most is megjeleníti idegenek tartalmait, ezek aránya viszont jövő év végére sokkal jelentősebb lesz. Mark Zuckerberg cége ugyanis úgy gondolja, hogy ha ismeretlenek posztjaiba futunk bele, azzal az oldalon töltött idő értékesebbé válhat, és olyan tartalmakat ismerhetnek majd meg az emberek, amelyekre szívesen kattintanak.

A Facebookon néhány hónapja vezették be a változást, ami érinti az Instagramot is. Már a rendes hírfolyamban is olyan emberek fotóiba, videóiba lehet botlani, akiket az ember nem is ismer. A közösségi oldal szerint így olyan fiókokra is rátalálhatunk, amelyeket szívesen bekövetünk, és persze még több ideig vesszük igénybe a szolgáltatást.

A Meta szerint az idegenektől behúzott tartalmak a Facebookon egyelőre tizenöt százalékot tesznek ki, aminek sokan már most sem örülnek, de hiába. Ahogy a HVG.hu is említi, ezzel ugyanis annak a lehetőségét veszik el, amiért a többség regisztrált: hogy az ismerősei posztjait nézegethesse.