Karikó Katalin otthagyja a BioNTechet

Karikó Katalin otthagyja a BioNTechet

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2021. május 20-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több időt kíván folytatni tudományos munkája végzésére Karikó Katalin, ezért otthagyja a BioNTechet – derült ki a szerdán megjelent Nők Lapjából. A lap a HVG.hu szemléje szerint interjút közölt a koronavírus elleni Pfizer-vakcina kifejlesztésében jelentős szerepet játszó kutatóbiológussal. Karikó azt mondta, az elmúlt másfél évben kevesebb ideje jutott a tudományos munkavégzésre.

A tudós úgy látja, az Egyesült Államokban a magyarokról még mindig azt gondolják, hogy szorgalmas, dolgos emberek, viszont ha összefognának és segítenék egymást, még többre jutnának. „Ha sok kutatónak nem lenne akkora az egója, jóval előrébb tarthatna a világ. Csak sokan nem akarják az eredményeiket másokkal megosztani, mert maguknak kívánják a dicsőséget” – fejtette ki Karikó Katalin.