Magyarországra kerülhet a Szputnyik gyártási technológiája, Oroszország legalábbis ezen dolgozik

Magyarországra kerülhet a Szputnyik gyártási technológiája, Oroszország legalábbis ezen dolgozik

Az asszisztens elõkészíti a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina elsõ adagjait tartalmazó ampullákat a Mátészalkai Kórházban kialakított oltóponton 2021. április 12-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szputnyik V koronavírus-vakcinát gyártó vállalat Twitter-oldalán jelent meg a hír „breaking” jelzéssel, miszerint „Putyin elnök arról tájékoztatta moszkvai találkozójukon Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy Oroszország a Szputnyik vakcina magyarországi gyártásához szükséges technológiatranszferen dolgozik”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még december végén arról posztolt a közösségi oldalán, hogy a nemzeti vakcinagyár építése folyamatban van, és a készen fog állni a Szputnyik V gyártására. – A Szputnyik V nagyon jól teljesített Magyarországon, majdnem egymillió embernek adták be, nagyon jók vele a tapasztalatok – idézi a miniszter egyik későbbi nyilatkozatát a Hvg.hu.