Nem lesz szükség negyedik oltásra a jelenlegi vakcinákból – állítja az immunológus

Nem lesz szükség negyedik oltásra a jelenlegi vakcinákból – állítja az immunológus

Kis Lászlóné ápolónő oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagot a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 7-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenleg elérhető vakcinatípusokból biztos nem lesz szükség negyedik oltásra, mondta el az ATV Start című műsorában Lisziewicz Julianna immunológus. Véleménye szerint jelenleg nincs sok tennivaló, azt javasolja mindenkinek, hogy a járvány jelenlegi, felszálló szakaszában kerülje el az olyan szórakozóhelyeket, éttermeket, ahol nem kell maszkot viselni. Az omikron enyhébb tünetekkel jár, nem fognak annyian kórházba kerülni, kevesebb lesz a tüdőgyulladás, de még így is valószínű, hogy lesznek halálos esetek. Ám, megjegyezte, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban sem tesznek semmi különöset az omikronnal szemben. 

Kásler Miklós vasárnap azt nyilatkozta, hogy rendkívüli módon számolni kell a negyedik oltás szükségességével, de ennek ütemezéséről még nem született döntés. Lisziewicz Julianna elmondta, fontos lépés volt a vakcina a járvány elleni védekezésben, de a tartós megoldást az otthon is használható gyógyszerek fogják jelenteni.