Több órára teljesen leállt a Facebook

Több órára teljesen leállt a Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leállt hétfő délután a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is. A Downdetector oldal szerint 17:30 körül kezdődhetett a probléma, nem csak Magyarországon. A Facebook böngészőből egyáltalán nem jött be, alkalmazásban elérhető, de nem frissül.

A Facebook a Twitteren adott ki rövid közleményt. Ebben ezt írták: „Tisztában vagyunk azzal, hogy egyesek nehezen férnek hozzá alkalmazásainkhoz és termékeinkhez. Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljanak a dolgok, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.”

Úgy tűnik, éjfél előtt megoldódott a probléma, ekkor az összes webhely elkezdett működni.

A vállalat szerint egy konfigurációs változtatás okozta a kimaradást. A Facebook fejlesztőinek közleménye szerint az elhibázott rendszerkonfigurálás érintette a belső rendszerüket is, emiatt pedig nehezebb volt megoldani a felmerülő hibákat. Elmondásuk szerint semmi nem utal arra, hogy a felhasználói adatok bármilyen szempontból veszélybe kerültek volna a leállás során.

Mark Zuckerberg is elnézést kért a hibáért.

The Verge információi szerint távolról nem lehetett elhárítani a cég szolgáltatásainak globális leállását okozó hibát, ezért a Facebook egyik kaliforniai adatközpontjához küldték a vállalat szakembereit.

2008 óta nem volt hasonló leálllás.

Címkék: Facebook