„A Fideszben már a látszatra sem figyelnek”

„A Fideszben már a látszatra sem figyelnek”

Szél Bernadett megkezdte az ajánlásgyűjtést Budakeszin (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az aláírásgyűjtő ívek átvételével a Pest megyei 2. választókerületben is elindult a választási kampány. A Budakeszi központú körzetbe tartozik a főváros nyugati agglomerációjának több fontos települése, többek között Budaörs, Biatorbágy és Piliscsaba. A Fidesz nem a korábban három választást is megnyerő Csenger-Zalán Zsoltot indítja az idén, hanem új jelöltet keresett e választókerületben, és azt Menczer Tamásban, a Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkárában találta meg. Az ellenzék az őszi előválasztást megnyerő Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt indítja, aki győzelem esetén a Momentum képviselőcsoportjában foglalna helyet. 

A kampány e választókerületben is azzal indult szombat reggel, hogy a jelöltek 8 órakor átvették Budakeszin, a választási irodában az ajánlásgyűjtő íveket. Az induláshoz 500 választópolgár támogató aláírására van szükség. Az aktusra Szél Bernadett gyalog, míg Menczer Tamás fekete állami, hivatali gépkocsiján, sofőrrel érkezett. Furcsa volt, hogy a két fő vetélytárs jelölt nem üdvözölte egymást, Szél Bernadett ezt úgy kommentálta, hogy bár már korábban is megesett, hogy egy légtérben tartózkodtak Menczer Tamással, de „államtitkár úr meg nem mutatkozott be neki”, és hozzátette: „nagy feminista vagyok, de annyira nem, hogy úgy gondoljam, ezt nőként nekem kellene megtennem”.

Azt, hogy a Fidesz jelöltje a hivatali autójával érkezett kampányolni kérdésünkre úgy kommentálta Szél Bernadett, hogy „a Fideszben már a látszatra sem figyelnek”. Ehhez kapcsolatban az összellenzéki jelölt azt is hozzátette, hogy a különbség szerinte „nem is lehetne nagyobb” a két esélyes jelölt között, a Fidesz állami erőforrásokat is felhasználva kampányol, míg ő önkéntesek segítségével.

Ezt követően Szél Bernadett elsétált a budakeszi piacra, ahol valóban sok önkéntes aktivista várta, akik segítségével az átvett íveken azon melegében meg is kezdték az aláírásgyűjtést. Az első ívet babonából először maga Szél írta alá. Lapunk kérdésére a független országgyűlési képviselő elmondta, az a tervük, hogy már szombaton, az első napon összegyűjtik a minimálisan szükséges 500 ajánlást. Ezt 16:00 óráig tudják megtenni, eddig tart nyitva a szombati napon a budakeszi választási iroda, ahol a választási bizottság átveszi a betelt íveket.

Időközben a Fidesz is felállította pultját a budakeszi piacon, azonban az aktivistáik nem tudták megkezdeni az aláírások gyűjtését, mert Menczer Tamás nem érkezett meg az ívekkel. Amikor Szél Bernadett fél 10 körül már a választókerület egy másik településére, Nagykovácsiba indult tovább, Menczer még nem érkezett meg a fideszes pulthoz. Szolgálati gépkocsiját és sofőrjét tudósítónk még a budakeszi városházával szemben található fideszes képviselői iroda előtt látta, ahova ekkor, fél 10-kor érkezett meg autójával Csenger-Zalán Zsolt fideszes képviselő, aki még vagy 50 napig a választókerületet képviseli az Országgyűlésben.