Az Európai Néppárt lengyel elnöke az ellenzékhez érkezik március 15-én

Az Európai Néppárt lengyel elnöke az ellenzékhez érkezik március 15-én

Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) lengyel elnöke (Fotó: MTI/PAP/Leszek Szymanski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki összefogás pártainak vezetői és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt mellett Iványi Gábor lelkész és Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke is beszédet mond az Egységben Magyarországért március 15-i rendezvényén – derül ki a szövetség meghívójából.

A hatalom a népé címmel tart március 15-én „kormányváltó nagygyűlést” tart az Egységben Magyarországért, melyen az ellenzék bemutatja alternatív 12 pontját. „Közel a változás. Magyarország hamarosan mindannyiunké lesz. Magyarok milliói vetik le magukról az ezeréves magyar történelem legkorruptabb kormányát. Megüzenjük Orbán Viktornak: már csak napjai vannak hátra a hatalomból” – írták.

A kedden 15 órakor budapesti Műegyetem rakparton kezdődő rendezvényen beszédet mond Dobrev Klára (DK), Donáth Anna (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP), Tóth Bertalan (MSZP), Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, Iványi Gábor, lelkész és Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke.

Ismert, a fideszes Békemenetre ezúttal nem érkeznek a szokásos lengyel szimpatizánsok, a szervezők ugyanis inkább az ukrán menekülteknek ajánlják fel a bérelt vonatot, és otthon tartottak békemenetet, Ukrajna megtámadása ellen tiltakozva.

A Fidesz az Európai Néppárt tagjai volt 2021-ig, mikor is – megelőzve a kizárását – kilépett a párt.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerdán este ismertette az ellenzéki összefogás programját, amelyben többek között azt ígérte, hogy az új kormány fenntartható energiapolitikát fog folytatni, és a magyar határ megerősített védelmét ígérte.