Az Európai Ügyészséghez fordul az ellenzék az erdélyi elégetett levélszavazatok miatt

Az Európai Ügyészséghez fordul az ellenzék az erdélyi elégetett levélszavazatok miatt

Építkezési törmelékek közé dobott, kitöltött szavazólapok a Maros megyei Jedd község mellett. (Fotó: atlatszo.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Mindennek van határa, még a határon túli magyar nemzettársaink, testvéreink kihasználásának, felhasználásának is Orbán Viktor hatalmi gőgje, hatalmának megőrzése érdekében. Hogy Orbán is megértse: a család az család, de a csalás az csalás” – mondta az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. 

Mint megírtuk, Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakóban egy zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak, a már kitöltött szavazólapokon volt olyan, amelyen kivehető volt az ellenzéki koalícióra behúzott X, a másikon pedig az látható, hogy valaki a Mi Hazánkra adta le a voksát. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) is feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Erre az ügyre utalva – noha még nem tudni, hogy ki felelős a választási csalás gyanúját felvető esetért – Ujhelyi kijelentette: „bebizonyosodott az, amit eddig is mindannyian sejtettünk”. Szerinte a Fidesz évek óta arra építi a hatalmi manipulációját, azért szervez magának szatellit szervezeteket, és pénzeli őket a határon túli magyar világban, hogy a választási hajrában elcsalja a szavazatokat, és ezzel előnyre tegyen szert.

„Innentől kezdve kénytelenek vagyunk jogi eszközökhöz fordulni, és a következmények nyilván túlmutatnak az április 3-ai választásokon” – mondta, és hozzátette: ömlenek hozzájuk a Vajdaságból és Erdélyből a felbőszítő információk.

A szocialista politikus bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesznek a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központnál (ez a rendőri szerv koordinál a romániai és magyar hatóságok között), és az Európai Ügyészségnél – amelynek Románia már tagja. A politikus szerint az EBESZ választási megfigyelőinek nem szóltak, mert ők már tudomással bírnak az ügyről, amely a jelentésükben ez is szerepelni fog.

Ujhelyi végül arra hívta fel a figyelmet, hogy „az Európai Parlament különböző, a magyar jogállamisággal foglalkozó jelentései is vaskosan fognak megemlékezni a választási csalásokról”.

A videó teljes egészében itt tekinthető meg.