Barna ivóvíz, alacsony víznyomás, csatornaszag – az ellenzék rendbe tenné a közszolgáltatásokat

Barna ivóvíz, alacsony víznyomás, csatornaszag – az ellenzék rendbe tenné a közszolgáltatásokat

Szabó Rebeka

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki összefogás pártjai kormányra kerülésük esetén rendbe tennék a közszolgáltatásokat – mondta a Párbeszéd zuglói alpolgármestere vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón. Szabó Rebeka, Pest megye 10-es választókerületének közös ellenzéki jelöltje úgy fogalmazott, a kormány „esztelen központosítása” miatt minden közszolgáltatás színvonala leépült.

Választókörzetéből példaként említette, hogy Pilis településen gyakran barna ivóvíz folyik a csapból, emellett a környéken sokszor alacsony a víznyomás, csatornaszag terjed és a hulladékgyűjtésben is elégtelenségek tapasztalhatók. Az ellenzéki politikus szerint ennek hátterében az áll, hogy a forráshiány miatt folyamatosan romlik a közművek infrastruktúrája.

A Párbeszéd kormányra kerülése esetén ezen úgy változtatna, hogy például csökkentenék a vízdíj áfatartalmát, amivel többletbevételhez juttatnák a szolgáltatókat, amelyek így fejlesztésekbe kezdhetnének – mondta Szabó Rebeka.