Dobrev Klára: Orbán Viktornak fogalma nincsen, hogyan kell kormányozni

Dobrev Klára: Orbán Viktornak fogalma nincsen, hogyan kell kormányozni

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Azt látni az elmúlt két évben, hogy pitiáner, mocskos üzleti érdekek felül tudják írni a Fidesz-kormányban a magyar emberek életéért érzett felelősséget. Előbbrevalónak tartották a lélegeztető- és vakcinabizniszeket, minthogy az emberek életét megmentsék – így értékelte a Fidesz járványkezelését Dobrev Klára, a DK EP-képviselője az mfor.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában.

A politikus szerint „Orbán Viktor életében először szembesült válsággal, a Covid-válsággal és totálisan belebukott, hiszen az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában. Fogalma nincsen, hogy kell kormányozni, és nem is érdekli a kormányzás. A kormányzás arról szól, hogy hogyan lesz az országban jobb az egészségügy, az oktatás, hogyan élnek jobban az emberek. Ezek őt egyáltalán nem érdeklik”.

Az ellenzéki együttműködés kapcsán úgy fogalmazott: szent meggyőződése, hogy nem lehet jó döntéseket hozni, ha azokat nem előzi meg vita, de még a veszekedés is belefér, ha a végén kibékülünk és kompromisszumot kötnek. Később azt is megjegyezte: „Nagyon ajánlanám Orbán Viktornak, hogy üljön le vitázni, mert már úgy tűnik, mint, akinek 2006 óta tele van az a bizonyos és nem mer hosszabb időre kiállni vitázni. Ugyan évente egyszer megmutatja magát egy sajtótájékoztatón és úgy csinál, mintha nagylegény lenne, mert válaszol pár kényelmetlen kérdésre, de mindegyikre van egy előre megírt válasza, amit bemagolt. Nem vagyok meggyőzve Orbán Viktor vitaképességéről”.

A politikus több más témában is kifejtette gondolatait:

• Nem az a baj, hogy Orbán Viktor nyitott Oroszország felé, hanem hogy közben kifejezetten figyelmen kívül hagyta saját szövetségesei, az Európai Unió vagy a NATO érdekeit.
• „Orbán Viktor ma már egy kínos politikus Európában, ahol csöndben maradnak, amikor belép a szobába, hogy ha valami fontos dologról beszélne.”
• Dobrev Klára saját magát 10 év múlva is a belpolitika sűrűjében látja.
• Ha kormányra kerülnének, tilos lenne hatástanulmányok nélkül belevágni bármilyen sporteseménybe. Nem ért egyet azzal sem, hogy Magyarország ismét vizes vb-t rendez, „mert olyan sok helyre kellene most a pénz”.
• Abban teljes konszenzus van az ellenzéki pártok között, hogy ott kell lenni az euró előszobájában.

A teljes interjú itt olvasható el.

Címkék: interjú, Dobrev Klára