Donáth Anna: Bocsánatot kérünk

Donáth Anna: Bocsánatot kérünk

Donáth Anna (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bocsánatot kérünk tőletek, mert az Orbán-rendszer ellenzékeként nem tudtunk élni azzal a bizalommal, amit belénk fektettetek az elmúlt években, egészen az utolsó órákig – írta legújabb Facebook-posztjában Donáth Anna, a Momentum elnöke és Európai Parlamenti képviselője. Rajta kívül egyébként nem sokan ismerték el felelősségüket az ellenzék soraiban, eddig még leginkább Ungár Péter (LMP) volt az, aki önkritikus módon nyilatkozott az ATV-ben, és elismerte, hogy az ellenzék nem ismeri Magyarországot.

Donáth Anna úgy látja, éjt nappallá téve dolgoztak, felszántották az egész országot – nem csak a kampányban, hanem a 2017-es alakulásuk óta folyamatosan. – A legkisebb falvakban is voltunk, kopogtattunk, tettük a dolgunkat, amiről azt hittük, sikerre vezethet – tette hozzá. Azt azonban el kell ismernie, hogy ez nem volt elég, mélyen át kell gondolniuk, miért nem, és hogy mit rontottak el. 

Donáth Anna három dolgot sorol fel, amiben az ellenzéknek javítania kell:

1) „Sokkal mélyebben meg kell értenünk azt, hogy miért vették komolyabban Orbán Viktor politikai ajánlatát annál, mint amit az ellenzék kínált. Nem elég azzal elintézni, hogy a városokban informáltabbak az emberek, míg a „vidékre” nem jutnak el az információk, az akár hamis információk alapján kialakult választói félelmeket komolyan kell venni” – fogalmaz a politikus.

2) Úgy látja, az is egy tanulság, hogy nem lehet jobbról előzni a Fideszt, pláne egy megélhetési válság közepén. – A saját felelősségünk is, hogy ma, 12 év katasztrofális gazdaságpolitikája után többen várják a kormánytól a szociális helyzetük javítását, mint az ellenzéktől – írja.

3) „Minden, de minden településen ott kell lennünk. Ezt persze könnyebb mondani, mint csinálni. Nincs más út, mint hogy még jobban, még nagyobb energiával folytassuk. Hogy meghallgassuk az ott élőket, hálózatokat építsünk ki, és hihetőbb, valódibb válaszokat kínáljunk annál, mint amit Orbán és propagandája kínál” – szögezi le, majd posztja végén arról ír, hogy két nappal a választás után még nem tudják az egyértelmű irányt, de abban biztos, hogy hittel és reménnyel tudják megcsinálni.

Választási percről percre közvetítésünket itt olvashatja!