„El kell kergetnünk az Orbán Viktor-féle pávatáncos politikusokat”

„El kell kergetnünk az Orbán Viktor-féle pávatáncos politikusokat”

Karácsony Gergely (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az a borzasztó háború, amelynek árnyékában vasárnap választást tartunk, figyelmeztetésként kell szolgáljon, hogy végre becsüljük meg az Európai Uniót, azt a szövetségi rendszert, amely hazánk biztonságát és fejlődését garantálja – közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester egyúttal jelezte, „ehhez el kell kergetnünk az Orbán Viktor-féle pávatáncos politikusokat, akik egyik pillanatban még szép szavakkal pénzért kuncsorognak az EU-nál, a következőben pedig már Facebookon harcot hirdetnek Brüsszel ellen”. Itt megjegyezte azt is, hogy miközben a határ túloldalán emberek halnak meg az értelmetlen orosz agresszió miatt, a magyar miniszterelnök Brüsszel ellen akar „harcolni”.

A Magyar Hang is beszámolt róla múlt héten, hogy levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a magyar kormány döntéséről, mely szerint Magyarország kéri az Európai Bizottságtól a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközben biztosított hitelkeret lehívását is. Ezt egyébként tavaly még visszautasította. Ugyancsak múlt héten Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke azt közölte, hogy 300 millió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára, Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnökéhez címzett levele nyomán a testület lehetővé tette, hogy hazánk előleget kapjon az EU egyik újjáépítési alapjából. A Hvg.hu ugyanakkor hétfőn azt írta, hogy továbbra sem adott be semmilyen hivatalos tervet a magyar kormány az uniós helyreállítási tervből lehívható kölcsön-részre – ezt az Európai Bizottság szóvivője közölte a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján.

Címkék: Karácsony Gergely